-

AK PARTİ İL BAŞKANI TEVER, EROZYON BÖLGESİNDE (izle):

...

Karasu sahilinde meydana gelen kıyı erozyonunu yerinde incelemek için Karasu’ya gelen AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Akkum mevkiinde meydana gelen tahribat bölgesinde basına açıklama yaptı.

İl Başkanı Yunus Tever’e, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit de eşlik etti. İl Başkanı Tever, ilk günden beri tüm sürecin bilgileri dahilinde olduğunu ve en kıs aşurede tahkimat çalışmalarının başlayacağını belirtti.

İLK GÜNDEN BERİ TAKİPTEYİZ

Bölgede yapılan inceleme sonrası basına ilk açıklamayı AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit yaptı. Yavuzyiğit, “Sürecin başından beri konuyu il başkanımıza ilettik. Kendisi de gerekli kurumlarla irtibata geçti ve dalgakıranların devamı konusunda hızlandırma çalışmaları başlattı” diye konuştu.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise açıklamasına “Bu konu, bugünlük mesele değil. Durumu iki yıl önce DLH Genel Müdürlüğü’ne bildirdik. Tahkimatların güçlendirilmesi ve tamamlanması konusunda bilgi verdik” diyerek başladı.

DALGAKIRANLAR İKTİDARIN ÇALIŞMASI

“Bu bir doğal afet. Önüne geçilmesi mümkün değil. Fakat iktidar partisi olarak hassasiyet gösteriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz” diye Sarı, mevcut dalgakıranların yapılmasının da iktidarın çalışmasıyla olduğuna vurgu yaptı. Sarı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl beklenmedik hava şartları oluştu. Hızlı bir şekilde 50 metre kıyı erozyonu oldu. Hava şartları kötü olduğu zaman kıyıya müdahale mümkün değil. Havalar düzelince 21/b afet durumuyla çalışmalar başlayacak.

SAHİLİN EROZYON BÖLGESİ KULLANILAMAYACAK

Çalışmalar bu sezon içerisinde başlayacak. Akkum mevkii ile Küçükboğaz arasında yaz sezonunda sahili kullanamayacağız. Çünkü tahkimatlar için burada çalışma yapılacak. Önceki tahkimatlar yapılırken de şikayetler yapıldı ve denizin doğallığının bozulduğu söylendi.

Kıyı erozyonu önlenmezse, deniz yolu da yıkacak. Birileri gelip burada bir şeyler yapmadan ilgili göstermesi ve siyasi malzeme çıkarmaları beyhudedir. Buradan siyasi malzeme çıkmaz. Yetkili olan herkes ilgileniyor, konunun takipçisiyiz”

İŞİMİZ LAF DEĞİL İCRAAT

“Süreci yakından takip ederek gerekli bilgileri bakanlık yetkilileri ve bölge müdürlüğüne aktardık, durumla alakalı istişareler ettik” diyen Yunus Tever, “Teknik ekiplerin Karasu’ya gelmesiyle de çalışma başlatılmış oldu. Dalgakıranların büyük kısmı yapılmıştı, Küçükboğaz’a kadar olan bölgeye de kalan tahkimatların yapımına başlanacak” şeklinde konuştu.

Gerekli mücadeleyi vererek sürecin takipçisi olacaklarını da sözlerine ekleyen Tever, “Buraya gelip açıklama yaparak, laf üstüne laf koyarak değil, biz icraat üzerine bir çalışmamız var. Bugüne kadar verdiğimiz sözü yerine getiren bir iktidar partisiyiz. Karasu’muzun bu önemli sorununu en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.