-

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü saat 15:00’da parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Ülke ve ilçe gündeminde çeşitli konulara değinen Başkan Münir Ali Kara, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün geçmiş yıllarda Karasu’da gerçekleştirmeyi planladığı yatırıma değindi.

Dönemin Kulüp Başkanı Fikret Orman’ın Karasu’da tesis yapımı için harekete geçeceklerini ifade ettiklerini söyleyen Başkan Kara, “Ancak geride kalan hafta Hendek’teki basın mensuplarından öğrendiğimize göre bu tesisin Hendek ilçesine kurulması kesinleşmiş ve Karasu bir imkanı daha yitirmiş” ifadelerini kullandı.

KARASU’NUN LOBİSİ ZAYIF

“Bu ve buna benzer fırsatlar Karasu’nun ayağına kadar geliyor ve sonra da başkaları tarafından hayata geçiriliyor” şeklinde konuşan Münir Ali Kara, “Karasu’nun lobi ayağının zayıf olması ilçenin kaderini etkiliyor. İlçe yöneticileri, ilçe içine kapanıp kalmak yerine dışa açılmalı, yatırım fırsat ve imkanlarının ilçeye kazandırılmasını sağlamalı. Aksi halde uzunca bir süre yol yapmakla, su getirmekle övünen yöneticiler olur, çıkarız” dedi.

TEHLİKE OLUŞTURUYOR

İlçede olta balıkçılığı yapan ve özellikle Karasu dışından gelen vatandaşların bilinçli avcılığa teşvik edilmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Kara, “Kopan olta iğneleri deniz içinde ve kumsalda tehlikeye neden oluyor, yaz aylarında ayağına olta iğnesi batan vatandaşlar hastaneyi meşgul ediyor” sözlerine yer verdi.

“Olta balıkçılarının kendi dernekleri tarafından denetlenmeli, bir balıkçının en fazla kaç olta atabileceği, yanında kopan olta iğnelerini saklayacağı kabı olup olmadığı tespit edilmeli” diyen Kara, kurallara uymayanların avlanmalarına müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI (izle):