KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Kamera ve Fotoğraf: Esra Angün

 

 

Pandemi dolayısıyla ilk kez açık havada gerçekleştirilen BBP Sakarya İl Divan Toplantısı, Karasu’da düzenlendi. Karasu’da düzenlenmeye başlanan açık hava toplantısının diğer ilçelerde devam edeceği belirtildi.

 

Toplantıya BBP Genel Başkan Yardımcısı Osman Tüfekçi, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan, Sakarya İl Başkanı Cemal Can, geçtiğimiz yerel seçimde BBP Karapürçek Belediye Başkan adayı olan Hasan Cavit Karslı, Karasu Belediye Başkan adayı Mehmet İspiroğlu, Karasu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş ve partililer katıldı.

 

Toplantı öncesi KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu’ya konuşan BBP Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, “Toplantıda, yapılacak olan ilçe ve il kongreleri öncesi fikir alışverişi yapacağız. Büyük Birlik Partisi, önümüzdeki yerel seçimde oylarını katlayacak, bunu Sakarya’ya ve Türkiye’ye kanıtlayacağız” dedi.

 

İSPİROĞLU, YEŞİL IŞIK YAKTI

 

Gelecek olan yerel seçimde yeniden aday olacağının sinyalini veren Mehmet İspiroğlu ise, “Hala beni savcılara şikayet edenler, bugün belediyenin gayrimenkullerini nasıl satarız diye çaba sarf ediyorlar. O zamanlar dışarıdan konuşmak kolaydı. İşin içine girince nasıl olduğunu görmüş oldular” şeklinde konuştu. İspiroğlu, “Partimiz uygun görürse gelecek seçimde kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını BBP İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan yaptı. Ardından Karasu’da iki dönem belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz yerel seçimde BBP’den aday olan Mehmet İspiroğlu kürsüye geldi.

 

Önümüzdeki yerel seçimde aday gösterilirsek kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyen İspiroğlu, “Şayet Genel merkez, takdiri başkasından yana kullanırsa biz de onun yanında saf tutacağız. Gelecek yerel seçime biz hazırlığımızı yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

BİZE ÇALMAYI ÖĞRETMEDİLER

 

İspiroğlu’nun ardından kürsüye gelen BBP Karapürçek Belediye Başkan adayı Hasan Cavit Karslı ise, kader kurbanı olduğunu söyledi ve “505 oyumuz iptal edildi. Rahmetli babam bize çalmayı öğretmedi. Ama çalmayı çok iyi bilenler, iktidarın bir oyunu bile iptal etmeden belediyeyi elimizden çaldılar” şeklinde konuştu.

 

Karasu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş ise yaptığı konuşmasına babalar gününü kutlayarak başladı. “BBP’yi partimize yakışı şekilde her toplantıda temsil ediyorum” diyen Çatalbaş, “Seçim bitse de Büyük Birlik olarak, mahalle mahalle gezerek vatandaş ile buluşmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HEDEF YEREL SEÇİMLER

 

Kürsüye son olarak BBP Sakarya İl Başkanı Cemal Can geldi. “Sahaya 4 bin 200 oyla çıktık ve bu sayıyı 57 bine çıkarttık. BBP Sakarya’da ilk üçe girmeyi başardı. Sakarya’da oy oranımızı yüzde 1’den yüzde 10’a çıkarttık. Önümüzdeki yerel seçimde de bu oranı daha da yukarıya çıkartacağız” diye konuştu.

 

Toplantının sonunda telefon ile canlı katılım sağlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm Karasu’ya selam gönderdi. Destici, toplantıya katılan belediye başkan adaylarına, gösterdikleri gayretten ötürü de teşekkür ettiğini belirtti.

 

BBP İL DİVAN TOPLANTISI VİDEOSU: