-

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, kök hücre bağışçısı olarak tedavi gördüğü Anadolu Sağlık Merkezi’nde yer alan kemik iliği nakil merkezinden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Her Pazartesi günü yaptığı basın toplantılarından farklı bir şekilde Karasu halkının karşısına çıktı.

Kök hücre bağışçısı olan Münir Ali Kara, tedavisinin devam ettiği hastane odasından yaptığı yayında, “Bu sefer basın mensupları eşliğinde değil, sağlık personeli gözetiminde bir açıklama yapmanın heyecanı içerisindeyim” diyerek sözlerine başladı.

AĞRISIZ VE ACISIZ YÖNTEM

Siyasetten uzak bir değerlendirme yapacağına vurgu yapan Kara, kök hücre bağışının önemine ve bağış sürecinin detaylarına dikkat çekti. Sürecin son derece kolay, ağrısız ve acısız olduğunu dile getiren Kara, “Kızılay’a giderek kök hücresi bağışçısı olmak istediğinizi söylemeniz yeterli. Üç dakikalık bir kan örneği vererek bağışçı veri tabanında yer alınıyor” dedi.

Kök hücre bağışının milyonda bir uyum sağlayabildiğini ifade eden Münir Ali Kara, “Bir insana çare olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Ülkemizde iki bin kişi sıra bekliyor. Bu nedenle bağışçı sayısının artması çok önemli. Tüm halkımızı kök hücre bağışında bulunmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

KARA, SAĞLIK MERKEZİNDEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI (izle):