KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi


Cumartesi günü Saloon Life’da gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Olağan Kongresi ile mevcut başkan Münir Ali Kara, güven tazeleyerek “Yola devam” dedi. Kongreye MHP Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, ilçe başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kongre öncesi, davetlilere aşure dağıtıldı.

 

Kongrenin divan başkanlığını MHP Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, divan üyeliklerini ise 27.dönem MHP Sakarya Milletvekili Adayı Tolgahan Öksüz ve MHP Sakarya İl Başkan Yardımcısı Oğuz Alkaş yaptı. Faaliyet ve mali raporların okunmasının ve oylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi.

 

TÜRKİYE’NİN HER YERİ BİR

 

Siyasi konuşmaların ilkini MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara yaptı. Başkan Kara, konuşmasında üzerlerindeki davanın ağır bir sorumluluk içerdiğini ve ciddi bir yükün altında olduğuna dikkat çekti. “Ülkücülük bir meslek değil, bir makam değil, bir yaşam biçimidir” diyen Münir Ali Kara, “Şırnak’taki ülkücünün de oyu bir, Karasu Kurudere’deki ülkücünün de oyu bir. Bu yüzden Türkiye’nin her yerinde beka sorunu vardır. Çünkü Türkiye bir bütündür” dedi.

 

 

O RUHUN GÜCÜ CUMHUR İTTİFAKI

 

Kara’nın ardından kürsüye MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar geldi. Sözlerine, ülke içinde ve ülke dışında verdikleri haklı mücadelelerin sahip olduğu ruhun gücünü bugün gücünü Cumhur İttifakı’ndan ve desteğini Türk milletinden aldığını söyleyerek başladı.

 

Akar, konuşmasının devamında bugün TSK ile verilen mücadeleyi yıllar önce Çanakkale’de verilen mücadeleye benzettiğini belirtti. “O günkü düşmanlar, bugün farklı şekilde karşımızda. Kurdukları ittifaklarla ülkemizin üzerine oyunlar oynuyorlar. Egemenlik haklarımıza mani olmak istiyorlar” dedi.

 

BİZİ, İÇİMİZDEN VURUYORLAR

 

Cumhur İttifakı; milli birlik ve beraberliğimizin, toprak bütünlüğümüzün ve siyasi bütünlüğümüzün temini için varlık gösteriyor” diyen Ahmet Ziya Akar, “Arazide üstünlük elde edemeyen düşmanlar, farklı kanallarla icraatlarını ve saldırılarını sürdürüyor. STK’lar ve siyasi oluşumlarla destek bulmaya çalışıyor, bizi içimizden vurmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Ekonominin öneminden de bahseden MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, “Dünyada sıcak parayı yöneten ülkeler, ülkemizin karşısında. Amaçları, siyasi otoritemizi zayıflatmak, ekonomik kriz oluşturarak, kendi işbirlikçi iktidarlarını başa getirmektir. Böylece dış politikadaki adımlarımızı geri attıracak işbirlikçilerini başa getirmeyi hedefliyorlar” dedi ve buna sadece Cumhur İttifakı’nın engel olacağını söyledi.

 

Siyasi konuşmaların ardından tek liste ile sandığa gidildi. Geçerli oyların tamamını alan Münir Ali Kara, bir dönem daha güven tazeledi ve yeni yönetimiyle görevini sürdürdü. Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, şu isimlerden oluştu:

 

İLÇE YÖNETİM KURULU:

 

Oktay Yazıcı, İsmet Günaydın, Hasan Hocaoğlu, Mehtap Albayrak, Davut Şentürk, Fatih Köz, Zafer Demirtürkoğlu, Koray Çakan, Rüstem Elmacı, Çağlar Koç , Serkan Akpınar, Mehmet Cici, Kubilay Kara, Engin Küçük, Hakan Özmen, Selver Özdemir, Mehmet Yetim, Hamza Uğur, İsmail Öztürk , Nuri Karakaş , Hamza Ayar, Hamdi Ayar, Oğuzhan Ekiz, Yaşar Yıldız, Ali Türkmen, Kemal Özpınar, Abdurrahman Çıtlak, Recep Özer Adanur, Mustafa Özkaynak, Yaşar Aydın, Ali Yavuzyiğit, İsmail Çinazcı , Tuncay Durmaz, Yahya Hocaoğlu, Taner Duran ve Fazıl Likos.

 

İL DELEGE:

 

Münir Ali Kara, Tolgahan Öksüz, Kadir Şentürk, Hakan Güner, Tuba Demet Tiryaki, Recep Ali Küçük, Cevdet Karabulut, Muharrem Kara, Ekrem Yiğit, Fatih Şentürk, Oktay Yazıcı, İsmet Günaydın, Hasan Hocaoğlu, Mustafa Önem, Mustafa Kadı , Mehmet Yetim, Abdurrahman Çıtlak, Hüseyin Soytekinoğlu, Zafer Demirtürkoğlu, Hamza Ayar, Davut Şentürk, Mehmet Topal, Selver Özdemir, Nuri Karakaş, Adil Yıldızdal, Mehmet Alemdar, Adnan Keskin, Hasan Filizfidanoğlu, Hamdi Ayar, Fevzi Babuç, Ahmet Ceylan, Oğuzhan Öztürk, Rıfat Kurt, Selami Arık, Eşref Arık, Hakan Özmen, Fatih Köz, Osman Şahin, Ömer Küçük ve Özkan Aslan.