Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Teşkilatı Başkanı Münir Ali Kara, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Karasu Limandere Mahallesi girişinde bir basın açıklaması yaptı. Bazı mahallelerin girişlerine asılan ve üzerinde “Mahallelerimize yapılan hizmetlerden dolayı halkımız adına Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na Teşekkür ederiz” ibareleri yer alan ve altlarında mahallelerin isimleri yazılı pankartları ucuz siyaset yapmakla eleştiren Başkan Kara, basın açıklamasında çarpıcı ifadelere yer verdi.

 

“Bu pankartlar, AKP belediyeciliğinin insanları düşürdüğü durumu çok açık şekilde ortaya koymaktadır. Pankartlarda, bir kurum değil, bir şahıs ön plana çıkartılmış; siyasetin ötesinde bir şahsileştirme yapılmıştır. Sakarya Büyükşehir’in zaten yapması gereken hizmetler için başkana teşekkür edilmektedir. Bu en hafif şekilde, bir siyasi nezaketsizliktir” diyerek basın açıklamasına başlayan MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

“Toçoğlu, bu hizmetleri cebinden mi yapmıştır? Görevi dışında bir hizmet mi yapmıştır? Karasu’nun çeşitli mahallelerine, yapmak zorunda oldukları hizmetleri yapmıştır. Ayrıca, bu pankartları, mahalle halkı hep birlikte mi yaptırmıştır? Yoksa pankartlar tek bir elden tasarlanıp mı asılmıştır? Böyle ucuz ve şahsileştirilmiş bir siyasetle bu halkı kandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Büyükşehir, bu yolları halka iyilik olsun diye mi yoksa yapmak zorunda olduğu için mi yapmıştır? Bu bir lütufsa, mahalle halkı teşekkür etmekte haklıdır. Ama buralardan toplanan vergilerle, yapmak olduğu hizmetleri yaptıysa ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yapıldıysa teşekkürü hak etmemiştir. Bu mahalle halkını böyle kullanmak siyasi nezaketsizliktir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da bu siyasi ahlaksızlığa dur demek istiyoruz”

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: