-

Yakın dönemde Büyük Birlik Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geri dönen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Karasu’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlçedeki ziyaretlerine MHP’den başlayan Başkan Babaoğlu’na MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı eşlik etti.

Babaoğlu ve Namlı’yı, parti binasında MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, MHP’li meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. Geçtiğimiz aylarda AK Parti ve MHP İlçe Kongrelerine katılmama gerekçesini açıklayan Başkan Babaoğlu, “Daha önceden planlanmış bir programım vardı. İl başkanımıza da böyle bir durumu söylediğimizde izin verdi. O yüzden kongrelere gelememiştik” dedi.

Yeni yönetime “Hayırlı olsun” dileklerinde bulunarak başarılar dileyen Başkan Babaoğlu’nun ardından söz alan Başkan Münir Ali Kara ise, “Bir dönem Turgut Babaoğlu’nun Hendek’te belediye başkanı olmasından dolayı mutluluk yaşadık. Fakat o yaşadığımız mutluluk biraz buruk kalmıştı. Sonra tekrar aynı yerde buluşmaktan şeref duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

BABAOĞLU'NU BAŞARAN KARŞILADI

Ziyaretlerinden ötürü Babaoğlu’na teşekkürlerini ileten Kara, “Kongre süreçleri Koronavirüs süreciyle çakışınca olabilecek en hızlı şekilde yapılması gerekti. Tabii ki insanlar hastalığı hesaplamadan daha önceki planlarını yapmıştı. Babaoğlu’nun durumundan da biz emindik. Bizi üzen bir durum yok. Evet, Karasu bizde değil ama, Hendek bizde olunca bizim de belediye başkanımız gibi görüyor ve arkamızda öyle bir güç hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kara ve yönetimine hediyesini takdim ederek MHP ilçe binasından ayrılan Babaoğlu, ardından son genel seçimlerde MHP’den milletvekilliğine aday olan Avukat Tolgahan Öksüz’ü ziyaret etti. Bir süre Babaoğlu ile sohbet eden Avukat Öksüz, Babaoğlu’na ülkücülerin simgesi olan kurt biblosunu hediye etti.

Ziyaretlerde kendisine eşlik eden MHP Karasu İlçe Başkanı Kara ve yönetimiyle birlikte Babaoğlu, AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, bir programı dolayısıyla Babaoğlu’nu karşılayamadı. Vekaleten ziyaret sırasında hazır bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Güven Başaran, Babaoğlu’na teşekkür etti. Babaoğlu, yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulunarak Başaran'a hediye takdim etti ve ardından parti binasından ayrıldı.