-

SUBÜ kampüsünün Karasu’ya kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Kampüsün Karasu’ya getirilmesi için AK Parti İlçe Başkanlığı olarak çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini belirten Başkan Hasan Yavuzyiğit, “Hem yer, hem coğrafi konum hem gelecek hem de burada yapılan ulusal yatırım olarak da bizce Karasu hazır. Yarınlar için de en hazır olacak yine Karasu” ifadelerini kullandı.

Kampüsün Karasu’ya kazandırılmasının ilçenin, tanınması için Türkiye genelinde bir ivme kazanacağına da değinen Yavuzyiğit, “Ayrıca, turizm, sosyokültürel değişim ve ekonomi başta olmaz üzere hemen hemen her alanda ilçeye büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Kampüsün ilçemize kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi yapmaya da hazırız” dedi.

İlçe başkanlarıyla da istişare yaptıklarını ifade eden Başkan Yavuzyiğit, “Hepimiz de bu konuda aynı kanaatteyiz. Fakat biz bununla ilgili çalışmamızda şunu gördük; her ne kadar Kuzey bölgesi desek de her ilçe kendine arzu ediyor. Duyumlarımıza göre değerlendirme yapılan yerler arasında Karasu da bulunuyor. Neticenin ilçemizden yana olmasının temennisindeyiz” şeklinde konuştu.

HERHANGİ PROBLEM YOK

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ile de görüşmelerini gerçekleştirdiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Yavuzyiğit, “Nasipse önümüzdeki hafta SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile görüşmemiz olacak. Ayrıca, ilgili siyasi büyüklerimizle konuyu paylaştığımız oldu. Tabii, burada takdir üniversite rektörlüğünün. Biz, kampüsün ilçemize kazandırılmasını istiyoruz. Bu manada oluşacak her türlü platformun yanındayız” dedi.

“Kampüs için kamuoyunun da Camitepe Mahallesi’nde uygun gördüğü 2 bin 600 dönümlük arazi için milli emlak ile görüştük” şeklinde ifade eden Başkan Yavuzyiğit, “Araziyle ilgili İleride karşılaşabileceğimiz bir engel olup olmadığına baktık. Herhangi bir problem olmadığını söylediler” şeklinde konuştu.

SUBÜ’nün Karasu’ya gelmesinin hayalinin dahi inanılmaz olduğunu söyleyen Yavuzyiğit, “Bu manada Karasu’da her kesimden 7’den 70’e herkesin bu konuda istek ve arzu içerisinde olduğuna inanıyorum. Hayalini dahi kurmanın güzel olduğu kampüsü gerçekte Karasu’ya kazandıralım, gayretindeyiz” sözlerine yer verdi.