-

CHP eski Milletvekili Muharrem İnce’nin yeni parti hazırlığına girmesiyle istifa etmesinin ardından Sakarya’da parti içi toplu istifalar başlamıştı. İstifalara yönelik acıkama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Süt, Karasu’da Muharrem İnce nedeniyle istifaların söz konusu olmadığını vurguladı.

“Muharrem İnce, bizim Cumhurbaşkanı adayımızdı” diyerek sözlerine başlayan Başkan Aykut Süt, “O dönemde tabii ki destek olduk. Şimdi kendi ekibiyle beraber ayrı bir yol çizmek ve bir hareket oluşturmak suretiyle bir partileşme sürecine girmek istediğini talep etti. Biz, bunu tabii ki saygıyla karşılamak durumundayız. O bizim değerimiz, Cumhurbaşkanı adayımız olarak hala hafızalarımızda yerini koruyor” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’nin yolundan gitmek için partide birtakım istifaların gerçekleştiğini söyleyen Başkan Süt, “İlçe düzeyinde bir istifa söz konusu değil. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda hedeflerimizde hiçbir sürünceme olmadan çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

2023 yılında iktidar olacaklarının bilincinde olduklarını da aktaran CHP ilçe Başkanı Süt, “Bizim ilçe düzeyinde Muharrem İnce nedeniyle bir istifa bilgisi bize ulaşmadı. Herkes kendi siyasi yolunda siyaset üretmek isteyebilir. Buna saygı duymak gerekir” sözlerine yer verdi.

KARASU'DA İSTİFA VAR MI? (izle):