-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 81 ilden 81 şehit ailesi ile telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Sakarya’yı temsilen de görüşmeye Karasu’da yaşamaya başlayan şehit babası Cemil Göncü katıldı.

CHP Karasu İlçe binasında gerçekleşen telekonferans toplantısında şehit babası Cemil Göncü, Kılıçdaroğlu ile sohbet etti ve genel başkanın bir kez daha taziyelerini kabul etti. Van Gürpınar’da 30 Temmuz 199 tarihinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan Ramazan Göncü’nün babası Cemil Göncü, görüşme öncesi yaptığı açıklamada “22 yılın ardından ilk defa bir siyasi parti ve lider tarafından hatırlandık” dedi.

“Önemli günlerde kaymakamlar ve askerlerin ziyareti oluyordu. Mutlu oluyorduk. Fakat ilk defa bir siyasi lider ile uzaktan da olsa konuşacak olmanın heyecanı elbette var” diyen Göncü, “Karasu’da 2015 yılında küçük bir yazlık almıştım. Eşimi kaybedince de Karasu’ya yerleştim. Sakarya’yı temsilen Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşecek olmak sevindirici” diye konuştu.

18 MART’I ANLAMAK

CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt ise, bir şehit babasını ağırlamanın gurur verici olduğunu belirterek “18 Mart, basit bir gün değil. 18 Mart’ı yürekten anlamak gerekiyor. Orada 7’den 77’ye her bir vatandaşımız, geriye dönmeyi düşünmeden vatan sevgisiyle şehadete eriştiler. Bugün de Cemil Ağabeyimizin oğlu gibi kahramanlar, vatan uğruna şehit oluyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde böyle anlamlı bir programla, hatırlanmayan bu özverili aileleri bir araya getirilmesini ve 81 ilden 81 şehit ailesiyle sohbet edilmesini çok olumlu bulduğunu ifade eden Aykut Süt, “Gönül isterdi ki pandemi olmasa da bir araya gelinse daha sıcak bir ortamda bütünleşilse ve dertleri dinlenebilse” dedi.

ŞEHİT BABASI BÖYLE KONFERANS GÖRÜŞMESİ YAPTI (izle):