-

Karasu’ya gelerek bir dizi ziyarette bulunan ve ilçe esnafıyla bir araya gelen Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin ve il yönetimi, Karasu basınını da ziyaret etti. Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun ve ilçe yönetimi de Başkan Zengin eşliğinde Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya bir ziyarette bulundu.

8 Nisan 2021 tarihinde Sakarya il başkanlığı görevine geldikten sonra yönetim birimlerini oluşturduklarını ve iki haftadan beri ilçe ziyaretlerine başladıklarını belirten Hasan Zengin, Karasu halkına ve Karasu seçmenine önem verdiklerini ifade etti.

HER MAHALLEYE NÜFUZ EDECEĞİZ

Bu doğrultuda çalışmalarını genişlettiklerini söyleyen İl Başkanı Hasan Zengin, “Sakarya’nın her ilçesinde olduğu gibi, teşkilat olarak Karasu’da var olmak, Karasu’nun her mahallesinde var olmak ve seçim geldiğinde de her sandıkta var olmak ilkesiyle çalışmaktayız” dedi.

Saadet Partisi’nin seçim derdi değil “Geçim Derdi” sloganıyla sahada çalıştığına dikkat çeken Zengin, “Seçim ittifakları geçici, Saadet Partisi olarak geçim ittifaklarında halkımızla buluşacağız. Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe ve ağır vergiye hayır diyeceğiz” diye konuştu.

KİBAR, BEDAVA ARSA ALDI!

Karasu’nun nüfus bakımından Sakarya’nın en hızlı büyüyen ilçesi olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin, “Aynı zamanda hizmet bakımından en az hizmeti alan ilçesi yine Karasu. Turizm desek yok, bu alanda etkin çalışma yok, sanayi desek yok. 23 yıl önce Kibar Holding, neredeyse bedavaya arsa almış, şimdi milyonlarca liraya satabilir ve rant elde edebilirler. Ağır metal sanayi ve kauçuk fabrikası geldi. İleride ilçenin doğasına ve tarımına da büyük zarar verebilecek atıklara sahip” ifadelerini kullandı.

SERMAYEYE DEĞİL, İNSANA ÇÖZÜM

“Karasu’nun kamil manada düzenli bir imar planına ihtiyacı var. Karasu’ya Çamdağı’ndan gelen en kaliteli su, geliş yolunda nelere maruz kalıyorsa içilemeyecek duruma dönüşüyor” diyen Zengin, “Sermayenin ihtiyacına değil, insanların sorununa çözüm üretecek bir Karasu görmek istiyoruz. Bu yönde sorunları dinliyoruz ve çözüm yolu arıyoruz” şeklinde konuştu.

SUBÜ DEĞİL ZİRAAT FAKÜLTESİ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun ise Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) Karasu’ya yapılması gerektiğini belirtti. Coşkun’un coğrafi ve fiziki olarak en uygun yerin Karasu olduğunu söylemesine karşı İl Başkanı Zengin, konuya farklı bir açıklamayla yaklaştı.

Başkan Hasan Zengin, “SUBÜ, Karasu’ya sadece ekonomik getiri sağlayabilir. Ama Karasu’ya başka hiçbir şey katamaz. Karasu’nun elzem ihtiyacı ziraat fakültesidir. Bir yılda dört mevsim ürün alınacak bir coğrafya ve Türkiye’de sadece üç yerde olan bir yer olan Sakarya’ya ve de Karasu’ya her alanda fayda sağlayacak eğitim kurumu dört yıllık ziraat fakültesi olacaktır. Fen lisesi olacaktır. Karasu’nun yanı sıra Sakarya’ya da büyük katkıda bulunur. Hem Karasu’ya hem de Sakarya’ya nitelikli insan katkısı sağlar” dedi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.