-

Karasu’ya gelen Saadet Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ali Ahmet Çelik, İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun ve yönetimi ile birlikte Karasu Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Coşkun ve beraberindekiler ayrıca Kaymakam Helvacı ve bazı daire amirlerine de ziyarette bulundu.

Başkan Coşkun, “2021 yılında 31455 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği gereği, köyden mahalleye dönüşen yerlerin kırsal mahalle kalması için bir dilekçe verilmesi gerekiyor. Son tarih ise 31 Aralık 2022” diye konuştu.

MUHTARLAR KORKUTULUYOR

Kırsal mahalle muhtarlarının tedirgin olduğunu söyleyen Coşkun, “Bu durum mahalleler için avantaj olurken belediyeler tarafından dezavantaj olarak görülüyor. Bazı belediyelerin muhtarları tedirgine ettiğini öğrendik. Dilekçe veren mahalle muhtarlarının, hizmet alamamaktan korktuğu söylendi. Böyle bir şey yok. Belediyeler hizmet vermek zorunda” diye konuştu.

Dilekçe veren ve kırsal mahalleye geçen mahallelerde vergiler, harçlar, harcamalara katılma payı ile su içme ve kullanma ücretlerinde kolaylıklar olacak. İnşaat durumunda harçlar daha uygun olacak. Eğer verilmezse ahır ve hayvan barınma alanları şikayet üzerine kapatılabilecek. Bu yüzden, merkezden uzak mahallelerin kırsal mahalleye geçiş için dilekçe vermesi gerekmekte” dedi.