-

Haftalık basın değerlendirme toplantısını MHP Karasu ilçe binasında gerçekleştiren Başkan Münir Ali Kara, Orman İşletme Müdürlüğü’nde uygulanan mobing iddiasına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmeyen şube müdürlüğü konularına değindi.

MAHKEMEYİ KAZANDI

Kara, sözlerine “Karasu Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli bir personel ile yeni atanan işletme müdürü arasında devletin zarara uğratılması noktasında bir tartışma yaşanmış akabinde müdür bey kendisine eleştiride bulunan personeli dış göreve yolladı. Haksız yere dış göreve yollandığını belirten memur, ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkarmış ve eski yeri olan Karasu Orman İşletme Müdürlüğü’ne geri döndü” diyerek başladı.

“Yargı kararını uygulamayan Orman İşletme Müdürü, personeli Kurudere’ye yani bir başka dış göreve gönderdi” diyen Kara, “Hukuken mahkeme kararı ile yerine dönen personelin ayrıldığı yerden başlaması gerekirken, bir yıl içinde birden fazla görevlendirme yapılmaması gereği de ortadayken hukuk çiğnenmiştir” ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL HUSUMET SÜRÜYOR

“Bu konu geçtiğimiz hafta tarafımızdan Sakarya Orman Bölge Müdürü’ne bizzat aktarıldı, hukukun gereğinin yapılması istendi. Orman Bölge Müdürü, bizim ziyaretimizin akabinde hukuksuzluğu perçinleyen bir karar aldı ve personelin Kurudere’ye dış göreve gönderilmesine ilişkin yazıyı ilçeye yolladı” diyen Başkan Münir Ali Kara, “Kişisel husumetin devlet işleyişine zarar verecek boyuta varmak üzere olduğunu gördüğümüzü bir kez daha ifade ediyor, gerekli adımların bir ivedilikle atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİMDE ATAMA

MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, şube müdürlüğü ataması konusunda da açıklamada bulundu. “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde iki şube müdürü görevlendirme ile ilçe dışına gitti. Bu iki ismin yerine altı aylığına vekaleten iki idarecinin atanması gerekmekte. Mevzuat gereği başvuru yapan isimlerden bir tanesi gün kaybetmeden atandı ve görevine başladı. Diğerinin ataması ise iki aya yakın bir süredir gerçekleşmedi” diyen Kara, konuya dair sözlerini şöyle tamamladı:

200 KİŞİDEN BİRİ

“Görevlendirme bekleyen kişi MHP Karabük Milletvekili Adayımız Osman Aydın’dır. Bu kişi, yıllardan bu yana Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, bilinen adı ile Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü başarı ile yürütmekte. Kendisi yüksek lisans mezunu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 200 Kalite Kontrol Müfettişi’nden bir tanesi.

Tek handikabı MHP Karabük Milletvekili adaylığı yapmış olması mıdır? Bugüne kadar koruduğumuz iyi niyetimizi bugün de korumaya devam ediyoruz. Ancak konunun gereğinin bir an önce yapılması gerektiği ortadadır”

MHP KARASU İLÇE BAŞKANI MÜNİR ALİ KARA'NIN AÇIKLAMASI (izle):