Uygulamada problem

 

Karasu Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, 6 Temmuz Çarşamba günü Karasu Belediyesi Meclis Toplantısı Salonu’nda yapılan Temmuz ayı meclis toplantısını gündem dışı söz alarak Karasu’nun belli başlı sorunlarına dikkat çekmişti. Çatalbaş, bu konu başlıklarına açıklık getirdi ve Karasu’nun öncelikli sorunlarının göz ardı edilemeyecek boyutta olduğunu ifade etti. Büyük market zincirlerinin belirtilen kriterlere uymadığını, SASKİ, Büyükşehir Belediyesi ile Karasu Belediyesi arasında koordine kopukluğu olduğunu, Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün belediye başkanı ve başkan yardımcının verdiği talimatları sabote ederek görevini aksattığını iddia eden Çatalbaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI haberini okumak için buraya tıklayın

 

Esnafı olumsuz etkiliyor

 

Karasu esnafı, sanatkarı ve halkının kendi hak ve hukukunu korumak için seçildiğini belirten Mehmet Çatalbaş, “Biz, esnafın, sanatkarın ve halkın hak ve hukukunu koruma düşüncesiyle birçok sorunu meclisin gündemine getirdik. Marketler zinciri, bardağı taşıran en önemli konu oldu. 5 Ağustos 2015 yılında Kent Konseyi ve Esnaf Odası’nın da gündeme getirdiği bu konuyu meclise taşıdık. Süper market zincirlerinin şartları mevzuata ve yasaya uygun olmalı. Depolama yerleri, çöp yerleri, yolun genişliği ve mesafenin istenilen metresi ile ilgili konuları enine boyuna inceleyip imar komisyonuna havale ettik. İmar komisyonunda ben de vardım. Almış olduğumuz birden fazla kararlar ve yasalarca belirlenen kriterler var. Bu kriterlere uyması zorunlu olan kurum ve kuruluş, Karasu Belediyesi’dir. Çünkü belediyede meclis kararları oybirliği ile alınır” dedi.

 

Herkesi etkiliyor

 

Market zincirlerinin yasada belirtilen mevzuatlara uymaması durumunda bakkalı, manavı, nalburu, pansiyonu ve birçok esnafı etkilediğine değinen Çatalbaş, “büyük marketlerin gelirinin Karasu’ya faydası yok. Tek olumlu bir şekilde etkilenen yanında çalışan esnaflardır. Belirlenen kriterlere uyulmasını, açılış-kapanış saatlerinin belirlenmesini istiyoruz. Küçük esnaflara da zaman kalsın. Onlar da can bulsun. Esnafın, sanatların ve halkın içinden biri olarak bu sorunları çok iyi bilen birisiyim. Bu yüzden onların hak ve hukukunu korumak adına bunları dile getiriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Fen işleri,  görevini aksatıyor

 

Belediye meclis üyeliğinin MHP’li meclis üyesinin 6 üyeden oluştuğunu ve karşılarında 19 susan bir blok olduğunu, bu yüzden sorunları güçlerinin yettiği kararıyla sunduklarını ifade eden Çatalbaş sözlerine şöyle devam etti: “Meclis toplantısında çöple ilgili konu gündeme geldi. Temizlik işleri müdürüne de teşekkür ettim. Gecenin 2’sinde de sokağa çıktığımda onları görüyordum. Çok iyi çalışıyorlar. Meclis üyesi olarak hakkını teslim etmemiz lazım. Fen İşleri Müdürlüğü yıllardan beri sanayi konusunu ve yolları sabote ediyor. Yaptıklarına bir şey dediğimiz yok. Ancak belediye başkanı ve başkan yardımcısından aldığı talimatları sabote ediyor. Bu yüzden söyleme gereği duydum. Mecliste de ifade ettiğim gibi, acaba soyadı mı Reis, yoksa kendisi mi reis?”

 

 

İmar sorunları ciddi

 

Karasuda kaçak yapıların olduğuna değinen MHP’li Meclis Üyesi Çatalbaş, “Karasu’da imar ile ilgili ciddi sorunlar var. Kaçak yapıları mecliste sıklıkla gündeme getirdik. Bir kısmına tutanak tutuldu, encümen cezai müeyyideler uygulandı, yıkım kararları alındı. Ancak fen işlerinin bunu uygulaması gerekiyor. Bu durum olmadığı takdirde biz, MHP olarak yargıyı odaya taşıyacağımızı ve buna müdahil olacağımızı belirttik. Sonrasında da fen işleri sorumlu başkanı ve fen işleri yargılanır. Ayrıca fen işleri, Maden Deresine giden iki aracın geçemediği yolu ve Küçükboğaz’daki mesire alanı ile 3-5 düğün salonuna giden 100 metrelik yol da halen yapılmamış durumda.”  diye belirtti.

 

Koordine kopukluğu var

 

Çatalbaş, SASKİ’nin belirlediği yolları fen işlerinin yapmadığını, Karasu Belediye Başkanı ve yardımcısının kendilerine iletilmediğini iddia ettiğini ancak elinde SASKİ’nin belirlemiş olduğu 56 tane sokak ve cadde isminin yer aldığını ifade ederek, Karasu Belediyesi ile SASKİ arasında koordine kopukluğu olduğuna değindi.

 

Karar geciktirildi

 

Meclis toplantısında Kadastro İl Müdürlüğü tarafından Karasu Belediyesi’ne gönderilen isimlerin kabulünün geciktirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Mehmet Çatalbaş, “Mecliste Yuvalıdere Mahallesi’nde Kadastro İl Müdürlüğü’nün Karasu Belediyesi’ne gönderdiği 6 tane isim var: Yaşar Dalga, Halil Can, Yusuf Sarı, Cemalettin Şahin, Ali Karadeniz ve Seyfettin Dertlioğlu. Yuvalıdere Meclis Üyesi, bu isimleri kalp rahatsızlığı ve yaşlı gibi gerekçelerle itiraz etti. Bunları inceledim, en yaşlısı benden küçük. Burada art niyet olduğunu düşünüyorum. Kadastroda genç olmak sorunu çözmüyor. İşi hak ve hukuk adına yapan, güvenilir, bilirkişi olmalı. Belediye Başkanının gafletine geldiğini düşünüyorum.  İmar komisyonuna attı. Bana göre imar komisyonu da geciktirmektir. Vatandaşı ilgilendiren konuların gecikmesinin lüksü yoktur.” diye açıklamada bulundu.

 

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI haberini okumak için buraya tıklayın