Karasu halkının sorunlarını dinledik, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'na sorduk. Başkan İspiroğlu, tüm soruları samimiyetle yanıtladı ve sorunlara dair müjdeli haberler verdi. Karasu'nun yolları, sokak hayvanları, trafik yoğunluğu, pazar yeri, projeler ve refernadum. İşte İspiroğlu'nun dobra dobra cevapladığı, herkesin merak ettiği o sorular:

 

ANKETE KATIL: Karasu'nun öncelikli sorunu nedir? [Oy vermek için buraya tıklayın]

 

16 Nisan’a sayılı günler kaldı. Referandum çalışmaları nasıl gidiyor?

- Ülkemiz malum olduğu gibi bir dönüm noktasındadır. Karasu halkından öncelikli isteğim, ‘evet’ ve ‘hayır’ diyenlerin birbirlerinin kararına saygı duymalarıdır. Kimseyi ötekileştirmeden 16 Nisan’ı atlatmalıyız. Seçimler geçer ama bizler Karasu’da bir arada yaşamaya, yüz yüze bakmaya devam ederiz. Malumunuz ülkemizin her alandaki ilerleyişi, yabancıları korkutuyor. Türkiye’nin bir Pazar olmaktan çıkıp bir güç olması başta Avrupa’yı rahatsız ediyor. Avrupa’nın bu doğrultuda ‘hayır’ dediğini görüyoruz. Ülkemize darbe vuran terör örgütlerine her türlü imkanlar sağlanıyor. Osmanlı’nın eski gücünü yakalaması hatta daha da güçlenmesinin mümkün olduğu Avrupa tarafından da görülüyor.

 

 

Milli İrade Platformu ile birlikte gerçekleştirdiğiniz mahalle ziyaretlerinde nasıl bir elektrik alıyorsunuz?

-  İlçemizdeki STK’ların oluşturduğu Milli İrade Platformu’nu öncelikle tebrik ediyorum. Belki de ilk kez böyle bir beraberlik oluştu. Daha önceki seçimlerde bu tabloyu görmemiştik. Platformun sözcüsü olarak mahallelerde konuşarak neden ‘evet’ diyeceğimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Son derece olumlu tepkiler ve destek de alıyoruz. Halkımızın doğru kararı vereceğini ve 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek güçlü Türkiye’nin temellerini atacağımıza inanıyorum.

 

ANKETE KATIL: Karasu'nun öncelikli sorunu nedir? [Oy vermek için buraya tıklayın]

 

16 Nisan’a kadar her mahalleyi gezmek mümkün olmayacak gibi görünüyor. Ziyaret programınız neye göre şekilleniyor?

- Biz, Milli İrade Platformu'yla mahalle gezilerimizi sürdürürken, AK Parti İlçe Teşkilatı da diğer mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Gidemediğimiz yerlere, referandumdan sonra da giderek çalışmalarımızı anlatmaya devam edeceğiz.

 

 

Karasu’nun son günlerde artık ‘kanayan yarası’ haline gelen yolların durumunu vatandaşlar merak ediyor. Bu konuda ilçede ciddi bir şikayet söz konusu. Yolların durumu ne olacak?

-  Yolların durumunun farkındayız. Ama ilçe halkımızdan biraz daha sabır beklemekteyiz. Nedenine gelince, malum ilçe merkezinde 450 km’lik su isale hattı değişmekte ve alt yapı çalışması gerçekleştiriliyor. Bizim de trafik yoğunluğuna göre önceliklerimiz olacak. Örneğin, Plaj Caddesi, vatan Caddesi, Selahattin Tatlı Bulvarı ve Şehit Başkomiser Atıf Ödül Caddesi ilk sırada yer alıyor. Bu caddelerde çalışmalar bitip de bize teslime dildiği gün asfalt çalışmaları başlayacak ve 15 Mayıs’a kadar bu ana caddeler asfaltlanacak. SGM temel atma töreninde Sayın Zeki Toçoğlu’ndan 5 kilometrelik asfalt sözünü aldık ve 16 Nisan’ın hemen ardından Plaj Caddesi’nde asfalt çalışmaları başlayacak. SASKİ, caddeleri bize teslim ettiği an çalışmalara başlamak için malzememiz de var, ekibimiz var, paramız de var.

 

Her mahallede, gençlerin yararlanabileceği spor tesisi yapımına devam edilecek mi?

- Öncelikli olarak amatör spor kulübü olan mahallelere ve yer temin edebildiğimiz mahallelere bu yatırımları yapıyoruz. Bu doğrultuda üç mahallemize aydınlatmalı sentetik sahalar yaptık.  Adatepe’de, Kuyumcullu’da ve diğer büyük mahallelerimizde bu çalışmalarımızda karşımıza çıkan bazı sorunları aşarak yeni tesisler yapacağız. Yakın zamanda da Karasu Belediyesi Spor Akademisi adı altında bir birim kuracağız. 0-6 yaş ile 18 yaşına kadar gençlerimize alt yapı hizmeti vereceğiz. Bu gençleri de amatör kulüplerimiz için sporcu olarak yetiştireceğiz.

 

Geçtiğimiz hafta temeli atılan Sosyal Gelişim Merkezi hakkında bilgi verir misiniz?

- Bildiğiniz gibi, Karasu’nun tam ortasında bir kangren haline gelen kültür merkezi temeli vardı. Büyükşehir’imizin girişimiyle bu proje yeniden hayata geçirildi ve temelini attık. 2018 yılbaşından önce merkezin bitirilmesi bekleniyor. Bir yıl içerisinde Karasu halkının hizmetine girmiş olacak.

 

Küçükboğaz’dan başlayan, Karasu’nun içinden geçen ve Sakarya Nehri’ne ulaşan kanalla ilgili bir açıklamanız olacak mı?

- Karasu kanalı, ilçemizin kanayan bir yarasıdır. Orman ve Su İşleri Bakanı’mız doğalgaz temeli atmak için Karasu’ya geldiğinde konuyu kendisi ilettik. Kanalın DSİ programına alınarak ıslah edilmesi sağlanacak. Diğer kanal çevre düzenlemesini de belediye olarak biz gerçekleştireceğiz. Kanalın OSB yakında suyu biriktirerek kokuyu gidereceğiz. Bu sorunun önümüzdeki yıl telafi edilmesini planlıyoruz.

 

Pazaryeri’ne yapılması planlanan caminin son durumu nedir?

- Merkez Camii’miz, cenaze namazlarında ve Cuma namazlarında talebe cevap veremiyor. Yanındaki eski cami de tarihi eser statüsünde olduğu için yıkılamıyor alan genişletilemiyor. Bu nedenle pazaryeri yanına 2 dönüme sahip 500 m² alan üzerine cami yapılmasına karar verdik. imar planları askıdan indi ve itiraz olmadı. Önümüzdeki günlerde hayırseverlerin desteğiyle projeyi hayata geçirmek istiyoruz.

 

ANKETE KATIL: Karasu'nun öncelikli sorunu nedir? [Oy vermek için buraya tıklayın]

 

İlçenin trafik sorunu için bir çözümünüz olacak mı?

- Karasu ilçe merkezi, Akbank ile Garanti arasında ve Ziraat Bankası ile Belediye arasında adeta sıkışmış durumda. Araç trafiği oldukça yoğun durumda. İkinci hatta üçüncü sıra parkların olduğunu görüyoruz. Bunu gidermek için pazaryerinin yer değişimi düşüncemiz var. İstanbul’dan gelen Karadeniz otoyolunun yanında 10.000 m² yerimiz var. Karayolları ile görüşerek bu alanla mevcut pazaryerinin takasını planlıyoruz. Daha modern ve ihtiyaçlara cevap veren bir pazaryeri inşa etmek istiyoruz. Mevcut pazaryerini de cami ve park alanı olarak düşünüyoruz. Cezaevi yakınındaki karayolları bakım alanının olduğu yere yeni pazaryerine de modern bir pazar ve otopark yapılması gündemde. Park sorunu da önce eğitim ve insanın birbirine saygı duymasıyla ortadan kalkar. Karasulu vatandaşlarımızdan ricamız, parke derken, diğer sürücülere ve yayalara da sorun oluşturmayacak şekilde, uygun yerlere park etmeleridir.

 

Karasu Şehir Stadı’nın yeri sorun olmaya başladı Şehrin içinde kalan stadın konumuyla ilgili bir gelişme var mı?

- Küçükboğaz’dan Kocaali’ye kadar olan bölgede bir imar çalışması yapmaktayız. Küçük Karasu Stadı’nın olduğu bölgede Karasu’nun altyapısını oluşturacak, Sakarya’nın ve Türkiye’nin sporcularını yetiştirecek bir tesis kurmayı ve Karasu Şehir Stadı’nı buraya taşımayı düşünüyoruz. İnönü İlkokulu’nun yeterli olmaması sebebiyle de şimdiki stadın olduğu yere bir ilkokul yapılması için Milli Eğitim’e tahsis etmeyi planlıyoruz. Bu teklifi gerekli makamlara bildirdik ve bu nedenle mevcut stadın ışıklandırma ihalesi de ertelendi.

 

Eski hastane binasının durumu ne olacak burası için bir proje var mı?

- Biz belediye olarak hastane binasına talip olmadık. Hastane binası arkasındaki diyaliz binasını, Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığı kendisine tahsis etti. Biz belediye olarak buranın bakımını yaptık. 16 Nisan’dan sonra burası Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecektir.

 

Karasu için yapmak istedikleriniz nelerdir? Bilinmeyen projeleriniz var mı?

- Karadeniz’de gelir düzeyi yüksek çok modern ilçeler var. Her zaman bu ilçeleri takip ettik. Karasu’nun büyük bir sorunu var aslında. O da normal nüfusunun yaz sezonunda en az 6-7 katına çıkıyor olması. Bu nüfusun aslında Karasu’ya çok da katkısı olmuyor. Sadece esnafımıza katkı sağlıyor. Ama bugün bu kazanç, süpermarketler aracılığıyla da ilçe dışına kaçıyor. Yazlıkçıların Belediye’ye tek katkısı emlak harçları, tabi onu da öderlerse… Belediyemizin gelirleri doğrultusunda sosyal, sportif ve kültürel projelerimizi yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. Mahallelere küçüklü büyüklü parklar yapmaya devam ediyoruz. Karasu’nun belirli bir yerinde toplu bir proje olmadığı için vatandaşımız bizim çalışmadığımızı düşünebilir. Ama biz, projeleri mahallelere dağıttık.

 

Hem sanayi hem turizm hem de tarım ilçesinin belediye başkanı olmanın avantaj ve dezavantajları var mı?

- Üç sektörün bir ilçede olması, Allah’ın belki de bir ikramıdır. Her ilçeye nasip olmaz turizm, sanayi ve tarımın bir arada olması. Mevcut bir sanayimiz var. BMC, yıl sonuna kadar temel atmaya hazırlanıyor. Kibar Holding, uzay sanayide kullanılacak alüminyum üretecek. Türkiye’nin önde gelen firmaları da var fakat çok ucuz yerler istiyorlar. Vatandaş da ucuza satmıyor artık. BMC dedikodusu çıktıktan sonra fiyatlar zaten arttı. Yılda ortalama 2.500 daire yapılmaya başlandı Karasu’da. Artık mevcut yerler yetmiyor. Yeni bölgelerin imara açılması çalışmaları yapmak zorunda kalıyoruz. Küçükboğaz ile Kocaali arasını dubleks, Denizköy ile Kaynarca arasını da üç kat olarak imara açacağız.

 

Karaya vuran geminin akıbeti ne olacak? Vatandaşlar şunu merak ediyor: Limandan sonra bu tür vakalarla karşılaşacak mıyız?

- İnşallah karşılaşmayız, tabii ki temennimiz bu… Sakarya Nehri üzerinde bir geminin de olduğunu hatırlıyoruz. Sahibine haber verildi, geminin karaya vurduğunu biliyor. Gelecek mi, alacak mı bekleyip göreceğiz.

 

Çarşamba günü gerçekleşecek miting için neler söyleyeceksiniz?

- 12 Nisan Çarşamba akşamı Karasu’da Uğur Işılak’ın da katılacağı bir miting gerçekleşecek. Milli İrade Platformu’nun da desteğiyle bu miting yapılacak. Sakarya’nın her yerinden davetliler gelecek. Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Tanıtımlar yapıldı. 20.000 kişinin gelmesi bekleniyor. Bir bakanımızın da gelmesi söz konusu.

 

Sokak köpeklerinden çok şikayet var, biz çözüm yolu düşünülüyor mu?

- 2009’da geldiğimizde bu sorunu öncelikli sorun olarak ele aldık. Bir barınak kurduk, fakat yasa gereği bu barınakta hayvanları tutamıyoruz. Sadece rehabilite edip, sağlıklarına kavuşturup, aşı yaptırıp veya kısırlaştırıp bırakmak zorunda kalıyoruz. Yasa bunu gerektiriyor. Yani barınak, bir bakım evi değil bir tür hayvan hastanesi görevi görüyor. Vatandaşın rahatsız olduğunu biliyoruz, ama bu hayvanlara eziyet edildiğinde rahatsız olanlar da var. Onlar da can taşıyor. Belediye olarak bizler sahip çıkmaya çalışıyoruz, İlçe merkezi dışına çekebilmek için onları, bazı bölgelere yemek bırakıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız da buna destek veriyor. Mümkün olduğunca ilçe merkezinden uzağa alıştırmaya gayret gösteriyoruz.

 

Referanduma geri dönelim. Size referandumla ilgili neler soruluyor, sizden beklentiler nedir?

- Gördüğümüz kadarıyla vatandaşımız kararını verdi. Karasu’dan yaklaşık 65-70 arası ‘evet’ çıkacaktır. Bunu 17 Nisan sabahı hepimiz göreceğiz. 3.havalimanımız, Almanya ve Hollanda’ya büyük ekonomik darbe vuracak ve oradaki maddi kazancı olduğu gibi Türkiye’ye getirecektir. BMC Karasu’da kuracağı fabrikasında savunma sanayiinin yerli araçlarını üretecek. Dışarıya bu konuda bağlı kalmayacağız. Türk halkı da Karasu halkı da bunu artık gördü. Amerika’ya bakalım; toplama bir ülke olan Amerika başkanlık sistemiyle yönetiliyor ve dünyaya hükmediyor. Osmanlı, 633 yıl imparatorlukla yönetildi, dünyaya hükmetti. Başkanlık sistemini, yeniden dünyaya hükmeden bir Türk Devleti olmak için istiyoruz. Eğer Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın girişimleri olmasa, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımların hangisi yapılabilirdi? Eski devlet adamlarımız, ABD başkanı karşısında esas duruşta dururken, Sayın Erdoğan ile şimdi dimdik duruyoruz. Gözlerinin içine baka baka meydan okuyoruz. Erdoğan’ı istemeyenler de kimlerin ipiyle oynadığını Türk halkı gördü. Bundan sonra Türkiye’yi Türkler yönetecek. 16 Nisanda inşallah Türk halkının da ektiği tohumlarla GÜÇLÜ TÜRKİYE’yi hep birlikte oluşturacağız.