-

MERAL AKŞENER, BMC ve TANK PALET'İ ANKARA GÜNDEMİNE TAŞIDI (izle):

...

9 Haziran Perşembe günü Karasu’ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BMC’nin Karasu’daki teknoloji ve üretim üssüne gitmiş ve açıklamada bulunmuştu. Akşener, BMC Karasu fabrikası ile Arifiye Tank ve Palet fabrikası konularını, 15 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen İYİ Parti Grup Toplantısı’nda gündeme getirdi. Akşener, iki fabrika ile alakalı şu ifadeleri kullandı:

PEŞKEŞ ve YALAN

“Bu stratejik kurumlarla ilgili ne nutuklar atılmıştı. Önce ‘Satmadık, kiraladık’ dendi. Sonra satıldığı ortaya çıktı. Önce ‘Fabrika değil, hurda yığını’ dendi, sonra ‘Obüsleri, tank paletlerini ve nice silahı bu fabrika üretiyor’ denildi. Bunların hepsini aynı kişi söyledi.

Son olarak da ordumuzun bu stratejik tesislerinin peşkeş çekilmesini örtbas etmek için bir başka yalan daha uyduruldu. ‘Karasu’da yeni bir fabrika kuruyoruz’ denildi. Bölgede 10 bin kişilik istihdam oluşturuyoruz. Ardından gösterişli bir temel atma töreni yaptılar.

FABRİKA SÖKÜLÜYOR

Yandaş medya da bu konuda günlerce yayın yaptı. Geçen hafta Karasu ziyaretimizde fabrika alanına uğradık. Milyarlarca dolarlık yatırım dedikleri fabrikaya gittik. Neler oluyor biliyor musunuz? Yatırım falan yok. Fabrika sökülüyor. O gösterişli törenlerin yapıldığı ve ‘Dev yatırım’ dedikleri fabrika yerinden sökülüyor.

İşte size onların yerli ve milli yatırım anlayışı. Sayın Erdoğan; yerli ve milli, lafla olmaz. Yerli ve milli olmanın şartları vardır. Önce yerli ve milli olanı koruyup, kollayacaksın. Yerli ve milli olanı güçlendirmek için tüm imkanları seferber edeceksin. Yerli ve millilik, siyasi bir slogan değil, bir anlayıştır.