-

Ramazan ayının, eski bolluk ve bereketli hallerini özlemle aradıklarını söyleyen Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, haftalık basın açıklamasında ülkenin içerisinde bulunduğu pahalılıktan bahsetti. Coşkun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İFTAR, KÜLFETE DÖNÜŞTÜ

“Ramazan sevincini geçim derdiyle karşılayan vatandaş, ne yazık ki çarşı ve pazardan sebzeyi, meyveyi taneyle almaya devam ediyor. Bırakın iftar davetlerinde misafir ağırlamayı, kendileri için bile iftar menüsü hazırlamak külfete dönüştü. İnsanımız eski Ramazanları, özellikle de ekonomik koşullar yönünden hakikaten arar oldu.

Bir aile, evine günde iki pide alsa, günlük en az 20, aylık ise 600 lira vermek zorunda. Sadece birer adet domates, salatalık, patlıcan ve biberin fiyatı 20 lira. Tanesi 5 liradan, kilosu 20 liradan az bir şey kalmamış pazar tezgahlarında.

ÇİFTÇİ, ESNAF ve VATANDAŞ ÜZGÜN

Üreten çiftçi üzgün, satan esnaf üzgün, alan ve alamayan vatandaş üzgün ve perişan. Buna sebep olan iktidar ise vurdumduymazlığa devam ediyor. Cumhurbaşkanı, milletin ekmeğine göz dikenlere müsamaha göstermeyeceklerini söyleyerek, hedef şaşırtmaya çalışıyor. Milletin ekmeğine göz dikmenin daniskası yüksek enflasyona sebep olmaktır.

Bir yerde enflasyon varsa orada mutlaka gelir adaletsizliği vardır ve orada zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olması ise mukadderdir. İşte Erdoğan hükümeti, Türkiye’yi içine soktuğu yüksek enflasyon sebebiyle milletin ekmeğine göz dikmiştir.

HANGİ ASGARİ ÜCRET DAHA BÜYÜK?

Mutfak tüpünün fiyatı 300 lirayı geçti. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar bir asgari ücretli, 2 bin 825 lira olan maaşıyla 25 mutfak tüpü alabiliyorken; bu yıl maaşı yüzde 50'lik artışla 4 bin 250 lira olmasına rağmen sadece 14 tane alabiliyor. Şimdi soruyorum: 2 bin 825 lira mı büyük 4 bin 250 lira mı? Düşen sadece paranın değeri mi, yoksa düşen aynı zamanda alın teri ve emeğin de değeri midir?

HİPER ENFLASYONLA TANIŞTIK

TÜİK’in açıkladığı son rakamlar bile, Erdoğan hükümetinin ülkemizi içine soktuğu darboğazı tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Enflasyon yüzde 61’lik oranıyla son 20 yılın zirvesini yenilemiş oldu.

Dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasında girmeyi vadederek iş başına gelen, genç kuşakların eskileri bilmediğini ifade ederek onlara durmadan 70’lerin kuyruklarını anlatan Erdoğan, ömründe AK Parti’den başka iktidar görmemiş gençleri hiper enflasyonla tanıştırdı”