-

Milli Yol Partisi, 2023 seçimleri için oy pusulalarında yerini aldı. 8 Aralık 2021 tarihinde kurulan Milli Yol Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kolları sıvadı. Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Yol Partisi Karasu İlçe Başkanı Ayşem Gül (Hanife) Albar, Haziran 2023 seçimlerine ve seçim sonrası göreve geldikleri takdirde genel merkezin yapacaklarının hazır olduklarının vurgusunu yaptı.

Milletin teveccühünü kazanıp parti programlarında milletin gönlüne girip mecliste bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Ayşem Gül Albar, “Partimiz, 30 Ekim’de 1.Olağan Genel Kongresi’ni gerçekleştirerek Haziran 2023 seçimlerine girmeye hak kazandı. Bu yolda ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakı’yla seçimlere girmeyeceğiz. Üçüncü bir ittifak oluşumu için görüşmeler içerisindeyiz. Görüşmeler olumlu neticelendiği takdirde yeni bir ittifak ile seçim sürecine gireceğiz” dedi.

Kendi Cumhurbaşkanı adayları ile seçime gireceklerini belirten Başkan Ayşem Gül Albar, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarının yarım kalan hayallerini, ideallerini gerçekleştirmek için Genel Başkanımız Remzi Çayır önderliğinde milletimize hizmet etme gayesiyle bu yola çıktık. Seçimlerin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Herkesin borca dayalı sisteme mahkum edildiği yönetim anlayışına karşı olduklarını ifade eden Başkan Ayşem Gül Albar, “Ürettiğimiz kadar tüketmeliyiz, anlayışını benimsiyor ve üretime yönelik projelerle geliyoruz. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını reddediyoruz. Göreve geldiğimiz takdirde Merkez Bankası’nı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlı tutacağız” şeklinde konuştu.

MİLLİ BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYAN TEK PARTİYİZ

“İktidara geldiğimizde yasal düzenlemeleri yapıp insanlara faizsiz kredi sunabileceğiz” diyen Başkan Albar, “Genel Merkezimiz bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyor. Milletimizi yüzde 80 vergiden kurtaracağız. Milli Yol Partisi olarak iktidara geldiğimizde vatandaşlarımızın tüm borçlarını sileceğinin sözünü de veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli bütünlüğü sağlayan tek parti olduklarını da ifade eden Ayşem Gül Albar, “Partimiz; Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Kürt’üyle, Türk’üyle her milletten insana kucak açan, ırk ayrımı yapmayan bir parti. Biz adaletten ve liyakatten yanayız. Bundan dolayı da 2023 seçimlerinde liyakatli kadrolarla halkımızın karşısına çıkıyor ve halkımızı içinde bulundukları sosyo-ekonomik bunalmışlıktan çıkaracağımızın sözünü veriyoruz” sözlerine yer verdi.