-

Cumhuriyetin ilanının 97.yıldönümü dolayısıyla Perşembe günü saat 11:30’da CHP Karasu İlçe Örgütü, Atatürk Bulvarı’nda bir program gerçekleştirdi. Programda CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt ve Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Dakak, Atatürk heykeline çelenk bıraktı.

Ardından Başkan Aykut Süt, günün anlam ve önemine dair bir konuşa yaptı. Başkan Süt, konuşmasına “16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a doğru başlayan yolculuğun sonunda, hiçbir ülkenin boyunduruğu altına girmeyen Türk Milleti, 29 Ekim günü Cumhuriyeti ilan etti” diyerek başladı.

İLELEBET YAŞATACAĞIZ

“Cumhuriyeti ve bugünlerimizi, kendini bir adım öne atanlara borçluyuz. Onlar, bir kez olsun geri dönmeyi düşünmediler” diyen Aykut Süt, konuşmasını “Biz de kanımızın son damlasına kadar Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaya söz veriyoruz. Hiçbir zaman da geri durmayacağımızın sözünü veriyoruz” diyerek tamamladı.

Süt’ün konuşmalarının ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Programda Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak manşeti hazırlanan ulusal bir gazete, katılımcıların da ilgi odağı oldu.