-

ENGİN ÖZKOÇ, İLÇE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDi (izle):

...

CHP Sakarya Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Karasu’da katıldığı bir program sonrası Karasu Haberleri mikrofonuna konuştu. Karasu gündemine yönelik açıklamada bulunan Özkoç, Karasu’ya yapılması planlanan geri dönüşüm yeşil OSB hakkında açıklama yaptı. Özkoç, devamında Denizköy sahilindeki imarsız tatil köyü hakkında da açıklamada bulundu. Engin Özkoç, şu ifadeleri kullandı:

YEŞİL OSB DEĞERLENDİRMESİ

“BMC arazisinde ülkeyi ve milleti nasıl soyduklarını, önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz bir toplantıyla anlatacağız. Bir ilçenin ve şehrin toprakları, oranın halkının rızası alınmadan yine onların hayatlarını olumsuz etkileyecek biçimde değerlendirilemez.

Eğer orada bir OSB veya sanayi bölgesi kurmak istiyorsan, ilk olarak orada yaşayan insanlara sormak ve açıklama yapmak gerekiyor. Dünya, çevre ile ilgili hassas bir dönemden geçiyor. OSB’ler nasıl atıklar kullanıyor, bölgeye zarar verir mi bakmak lazım.

Bir oldu bittiyle iş yapanların her zaman karşısındayız ve bu konuda dava da açarız. Bir turizm ilçesine bu yapılamaz. Toplum yararına dönüşecek bir fayda olmadan yapılan işlerin karşısında mücadele edeceğiz.

İMARSIZ TATİL KÖYÜ

Bu tür yapılaşmalar sadece Karasu’da değil, her yerde buna benzer yağma olayları görüyoruz. Konunun takipçisiyiz. Bu tür yağmalara son vereceğiz. Seçime 10 ay kaldı. Tüm yağmalamalara son vereceğiz. Bu güzel ilçeye zarar veren her şeyin karşısındayız. Hukuki tüm haklarla geri alarak, milletimize iade edeceğiz”