-

Pazartesi günü saat 14:30’da Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. İlçe gündemini değerlendiren Kara, 1999 depremini gören ve ayakta kalan binalara vurgu yaparak bu binaların bir an önce devlet eliyle yıkılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta medyadan gelen İzmir Seferihisar depremini de hatırlatan Başkan Kara, “Bu depremde 114 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 35 vatandaşımız yaralandı. Depremin öldürücü etkisine karşı önlem alması gerekenler ciddi sorumluluk altında” dedi. Karasu’da 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşamış pek çok binanın ayakta durduğunu ifade eden Kara, “Karasu’da yakın dönemde yapılan binaların pek çoğu da sağlıklı değil. Karasu’nun yoldan, sudan önce yaşamaya ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

SÖZLER UNUTULMAMALI

46 milyonluk ihale davasına ilişkin duruşmanın geçtiğimiz Perşembe günü yapıldığını ve davanın ileriki tarihe ertelendiğini de belirten Münir Ali Kara, “Karasu’ya yük olan ve ödemesi 100 milyon lirayı eski para ile 100 trilyonu aşan borcun ilçenin üstünden alınması gerekiyor. Bu konuda seçim meydanlarında verilen sözler unutulmamalı, dava ve borç ile ilgili kamuoyunu ikna edici adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.

Karasu’da hatalı park yapanlara kesilen cezalarına da değinen Münir Ali Kara, “Ceza kesildiği için gelir elde edilmesini normal karşıladığımızı ancak para kazanmak için ceza kesilmesinin anlaşılabilir bir durum olmadığını dile getirdik. Karasu Belediye Meclisi’nde Grup Başkanvekilimiz Fatih Şentürk tarafından gündeme getirilen konuya Başkan İshak Sarı, ‘Mesai saatleri dışında kesinlikle ceza kesilmesi söz konusu değil’ şeklinde yanıt vermişti. Ancak bize gelen bilgi ve fotoğraflar durumun böyle olmadığını gösteriyor” sözlerine yer verdi.

FOTOĞRAFLAR ELDEN ELE DOLAŞIYOR

“Gece 23:28’de park cezası kesilen aracın fotoğrafını dileyene atabiliriz” diyen Başkan Kara, “Aynı şekilde belediye başkanının makam aracından fotoğraf çekildiğine ilişkin bilgi ve ceza kesmek için yaya kaldırımına park eden zabıta aracının fotoğrafları da elden ele dolaşıyor. Geçtiğimiz hafta söylediğimiz şeyi yinelemek gerekirse, ceza caydırıcılık içerdiğinde anlaşılabilir bir yaptırım. Ancak gelir elde etmek için ceza kesmek ne yöneticilikle ne de gönül belediyeciliği sloganı ile bağdaşmıyor” şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri seçim sonucuna ilişkin ifadeleri de kullanan Kara, “Tramp kazansa da Biden kazansa da biz Türkiye’yiz. Biz olduğumuz gibi davranırız onların da kendilerine yakışır şekilde davranmasını normal karşılarız. Seçimi kim kazanırsa kazansın Türkiye’nin tavrı dosta dost düşmana düşman şeklinde. Türkiye başkalarının gücüne göre manevra yapacak bir ülke değil. Bundan sonra da olmayacak” dedi.

Kara sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Geride kalan hafta Türk Tarihi açısından da önemli bir gelişme yaşandı ve 28 yıldan bu yana Ermenistan işgali altında bulunan Şuşa, Azerbaycan topraklarına katıldı. Çırpınırdı Karadeniz türküsünde olduğu gibi, Kafkaslardan aşacağız, Türklük’e şan karacağız, Türk’ün şanlı bayrağını Karabağ’a asacağız”

MHP KARASU İLÇE BAŞKANI MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI İZLE: