-

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, 18-25 yaş arası örgün üniversite eğitimi gören öğrencilere yönelik bir kampanya başlattı. Ramazan Bayramı’nda evlerine gitmek için maddi imkanı bulunmayan öğrencilere destek sağlanacağını belirten Başkan Aykut Süt, başlattıkları “askıda otobüs bileti” adlı kampanyanın detaylarını açıkladı.

“Gençlerin sorunlarından bihaber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere ’Ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın’ tavsiyesinde bulundu” diyerek açıklamalarına başlayan Başkan Süt, devamında şu ifadelere yer verdi:

En ufak bir şüphe yok ki, bu tavsiye ekonomisi emin ellerde olan, şeffaf ve liyakatli kadroların yönettiği ülkelerde yaşayan gençler için doğru ve onları birlikteliklere hazırlayacak, yaşam deneyimlerini, kişisel görgüleri ile kültürlerini artırmalarını sağlayacak öneriler.

OLUP BİTENDEN BİHABER

Ancak ülkemizin karşı karşıya bırakıldığı noktada bu şekil bir tavsiye gençlere söylenebilir mi? Bir ülkenin yöneticisi, her söylediğinin gerçekliğini, o ülkede olabilirliğini düşünmek zorunda. Akaryakıt zamlarından sonra şehirlerarası otobüs seyahati bile lüks olurken, gençlere uçakla yurt dışına seyahat etmeyi önermek, milyonlarca gençle alay etmekten başka bir şeyi ifade etmiyor.

Art arda yapılan akaryakıt zamlarıyla şehirlerarası otobüs biletleri 250-300 TL’ye çıkarken, kendi ülkesinde seyahat etmesi olanaksız hale gelen gençlere yurt dışına seyahat tavsiyesinde bulunmak, ülke gençlerinin içinde bulunduğu koşullar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve başında bulunduğu iktidarın gerçeklerden koptuğunun, olan bitenden bihaber olduğunun kanıtıdır!

Sayın Cumhurbaşkanı gençleri Dolarları sıfırla talimatını verdiği oğlu ile karıştırmadı ise gençlerle dalga geçiyordur. Kalın ki, son dönemde Dolar ve Euro karşısında hızla değer kaybeden Türk Lirası gençlerin yurt dışına çıkma planlarını da ortadan kaldırdı, imkansız hale getirdi. Yurtdışına gidebilmek için gerekli olan en düşük bütçeyi hesaplamak zor değil.

Pasaport defteri 225 TL, 10 yıllık pasaport 1.478 TL, Schengen vizesi 80 Euro, vize başvuru ücreti 400 TL, çıkış harcı 150 TL, gidiş-dönüş uçak 4.000 TL, üç günlük ucuz otel 150 Euro, cep harçlığı 150 Euro olmak üzere yurtdışı seyahati için gerekli olan toplam 12 bin 300 TL üç asgari ücrete denk geliyor. Gençlerin yurtdışına seyahat etmesi dolar ve Euro bazında imkansız.

Ancak gençler umutsuzluğa kapılmasın. Koltuğu bırakmamak uğruna halkın büyük bir bölümünü yoksulluk ile karşı karşıya bırakan yozlaşmış iktidarın seçimden kaçamayacağı günler çok yakın. Adil, şeffaf, liyakatli kadrolar ülke yönetimini devralacak. Kısa zamanda hayata geçirilecek programlar ve politikalar ile refah seviyesi yükseltilecek.

ASKIDA OTOBÜS BİLETİ

Gençlerimiz geçmişte olduğu sırt çantalarını alıp harçlıkları ile kolayca yurtdışına gidecekler, farklı ülkeleri gezecekler, deneyimlerini paylaşacak ve ülkeler arası kültür köprülerini kuracaklar.

Son olarak güzel bir haberi gençlerimizle paylaşmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, otobüs bilet fiyatlarındaki artışın ardından Ramazan bayramı öncesinde "Askıda Otobüs Bileti" kampanyası başlattı. 18-25 yaşları arasındaki örgün üniversite eğitimi gören öğrencilerin faydalanabileceği kampanyada askidagencbilet.com üzerinden bilet talebi oluşturulabilir.

Talepler gönüllü vatandaşların sağladığı katkılarla karşılanacak. Bu şekilde ekonomik imkanı olmayan gençlerimizin Ramazan Bayramı’nda aileleri ile kucaklaşmasına vesile olunacaktır.

Pandemi koşullarında faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın faturalarını yönetimini devraldığımız belediyelerimizin başlattığı askıda fatura kampanyaları kapsamında ödeyen yurttaşlarımız eminim ki, gençlerimiz için de ellerinden geldiğince askidagencbilet kampanyasına destek olacaklar.