-

Sosyal medyada Mert Armağan’ın yaptığı ve “Ramazan ayında özellikle Ak Parti gençlik kollarından olan gençler ‘İftara 5 Kala’ kampanyası ile iftar saatinde trafikte kalan vatandaşlara Su ve Çorba ikramında bulunuyor” yazılı paylaşıma İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu cevap yazmıştı.

Sarıoğlu, yaptığı paylaşımda “Benim tanıdığım gençler iş, aş arıyor, sizin gençler çaldığının bir kısmını dağıtıp sevap kazanıyor, tebrik ederim” ifadelerine yer vermişti. Bu paylaşıma AK Parti Karasu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Şahin’den tepki geldi. Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

ÖZÜR BEKLİYORUZ

“Çamur at izi kalsın seviyesizliğinde yürütülen siyaset etik değildir. AK Gençlik davasında canla başla çalışan gençlerimizin düsturu Efendimizin buyurduğu düstur üzeredir. ‘Kim bir müminin dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allah da kıyamet gününün sıkıntılarından birini ondan giderir. Kim darda kalana kolaylık gösterirse, Allah da ona dünya ve ahirette kolaylık gösterir. Kim bir Müslümanın ayıplarını örterse, Allah da dünya ve ahirette onun ayıplarını örter. Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da kulunun yardımındadır’ Bizim davamız insanlık davasıdır. Tüm AK Gençlik teşkilatı olarak hakkımızdaki çirkin söylemi, iftirayı mübarek Ramazan ayına yakışır bulmuyor özür gerektirdiğini düşünüyoruz”