-

KILIÇASLAN: KARASU, BU KADAR MI SAHİPSİZ? (izle):

...

Karasu sahilinin Akkum mevkiinde meydana gelen ve her geçen gün sahil yoluna doğru ilerleyen kıyı erozyonunu yerinde inceleyen İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, erozyona karşı alınması gereken önlemlerle ilgili açıklamada bulundu.

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ve yönetiminden kıyı erozyonunun süreci hakkında bilgi alan Kılıçaslan, ilçe basınına açıklamada bulundu. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Yeni Mahallesi sahilinde de inceleme yaptıklarını belirten Kılıçaslan, aynı vahim sonucu burada da gördüklerini ifade ederek şu sözlere yer verdi:

NE ZAMAN ÖNLEM ALINACAK?

“Plansız yapılanma, liman ve barınak amaçlı mendireğin yapılması ile deniz 200 metre içeriye girmiş ve sahilimiz yok olmaya başlamış. Ne zaman önlem almayı planlıyorlar merak ediyoruz. Yetkililerin mantıklı bir açıklaması olacaktır.

Karasu bu kadar sahipsiz bırakılmaz. Bu felaket daha kötü bir noktaya doğru gidecek. Yeni Mahallesi’ndeki ziyaretimizin ardından da herhangi bir önlemin alınmadığını görüyoruz. Konuyla alakalı bir açıklama da yapılmadı.

SAHİP ÇIKACAK BİRİLERİ GELİR

Karasu’ya sahip çıkacak insanların, Karasu yönetimine gelmesi lazım. Karasu’ya bu kadar sahipsizlik yakışmıyor. Önümüzdeki dönemde, İYİ Parti iktidarında bu tarz problemlerin yaşanmaması için daha hızlı önem alınıp bürokrasinin daha hızlı işleyeceğinin sözünü veriyoruz.

Geç kalındığında hiçbir anlamı kalmayacak. Bilerek, isteyerek, hesapsızca yapılan hataların sonucunu görüyoruz. İktidar vekillerine ve tüm yetkililere sesleniyoruz. Karasu’nun bu içler acısı halini görsünler ve sahip çıksınlar. Eğer Karasu’ya sahip çıkmazlarsa, sahip çıkacak birileri gelir mutlaka”