-

Bir dizi ziyaret için Karasu’ya gelerek Karasu Haberleri ve Öncü Karasu ortak yayın grubu Medya Karasu’ya da bir ziyarette bulunan İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, iki kuruma özel açıklamalarda bulundu. İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ve Teşkilat Başkanı Habil Fatih Akdoğan ile iki kurumu ziyaret eden Kılıçaslan, şu açıklamalarda bulundu:

DALGAKIRANLAR NEDEN BAŞLAMADI?

“Mart ayı sonlarında iktidar kanadından yapılan açıklamada, Karasu’nun Akkum bölgesine yapılması planlanan tahkimatların Ağustos ayı sonuna doğru başlanacağı belirtilmişti. Fakat herhangi bir çalışma başlamadı. Konunun takipçisi olduğumuzda ise bizi şov yapmakla suçlamışlardı. Yine konunun takipçisiyiz ve Karasu’ya verilen sözün tutulmasını bekliyoruz. Yoksa Karasu’ya yapılan sahil yolu projesi yatırımı da tehdit altında kalacak.

KARASULU ÜRETİCİ MEMNUNMUŞ

Yine iktidarın milletvekilleri, Karasu’ya gelerek bazı kırsal mahalleleri ziyaret etmiş. Bu vekiller, Kurudere bölgesindeki üreticinin memnun olduğunu belirtmiş. Hatta Kurudereli üreticilerin villaları varmış, Kapısında çift traktör varmış. Açıklanan fındık fiyatı da beklentinin üzerindeymiş. Eğer Kurudere halkının tamamı bu fikirde değilse, iktidar vekillerinin böyle düşündüğünü bilsinler.

İktidarın bakış açısı ne hikmetse Karasulu üreticinin çok zengin olduğu yönünde. İktidar vekilleri hayal mi görüyor? Biz İYİ Parti olarak fındık fiyatının yetersiz olduğunu her zaman dile getirdik. Açıklanan fiyat, 1-2 ay içerisinde enflasyon karşısında anlamsız hale gelecek ve yetersiz kalacak. Bunu üreticimiz yakından hissedecek ve fiyat çiftçiyi tatmin etmeyecek. İYİ Parti iktidarında fındık üreticisinin hak ettiği fındık fiyatını alacağını taahhüt ediyoruz.

İŞLEYEN, ÜRETENDEN ÇOK KAZANIYOR

Partimizin ekonomi politikaları başkanı Bilge Yılmaz bir açıklama yaptı. Ülkemizin fındık üretiminden gelirinin 2,5 milyar dolar olduğunu söyledi. Fakat fındığımızı alıp, işleyip satan firmaların kazancının ise 10 milyar dolar olduğunu belirtti. İşleyen, ürünü hazırlayan, üretenden daha çok kazanıyor. Bu dengesizliği de ortadan kaldıracağız.

MEVSİMLİK İŞÇİ KITLIĞI

Üretici, mevsimlik işçi bulma sıkıntısı yaşıyor. Yevmiyeler ise çok yüksek. Güney Doğu’dan gelecek işçiler de 15-20 bin lira yol parası istiyor. 1-2 dönüm fındıklığı olan yüzlerce üreticimiz var. Herkesin 10 dönüm fındıklığı yok. Küçük üretici, bu maliyetin altından nasıl kalkacak? Kuzey bölgesi üreticisinin fiyattan memnun olduğunu düşünmüyoruz. Fakat iktidar vekilleri aksine üreticinin memnuniyetinden bahsediyor.

TURİZM POTANSİYELİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Başta Karasu olmak üzere kuzey ilçelerinin turizm potansiyeli halen karşılanmıyor ve önemsenmiyor. Hak edilen turizm yatırımları yapılmıyor. Karasu’nun 30-40 yıl önce turizmde pilot bölge olduğunu herkes unuttu. Karasu, turizm ile kalkınacak bir ilçe. Karasu ile ilgili büyük hayallerimiz var. Bunu gerçekleştirmek için de halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği vereceklerini de sahada görüyoruz”