KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

Şubat ayı sonunda gerçekleşecek olan İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı olağan kongresi öncesi basın ile bir araya gelen İlçe Başkanı Bahattin Topal ve başkan adayı Hasan Sarıoğlu, yaptıkları açıklamalarla dikkat çekti. Haklarında çıkan söylenti ve haberlerin asılsız olduğunu belirten Topal ve Sarıoğlu, “Aramızda hiçbir sorun yok” dedi. Basının sorularının da yanıtlandığı toplantıda ilk açıklamayı İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Başkanı Bahattin Topal yaptı. “Şahsımın daha ilçe başkanlığı görevine getirilmeden önce Hasan Sarıoğlu’nun başkan olmasını istemiş ve ismini teklif etmiştim. Bu görüşümü, il yönetimine de ilettim” diyen Topal, “O günkü şartların uygun olmadığını ve partinin toparlanması konusunda benim atamamın yapılmasının uygun olacağını söylediler ve kongreye kadar benimle yol alınmasını uygun gördüler” ifadelerini kullandı.

 

Sarıoğlu’nun olmasını istiyorum

 

Delege listelerinin son günü olan Cuma gününe kadar olan süre içerisinde aday olacağımı söylemedim. Sadece tek liste halinde seçime gidileceğini, partimizi bütünleştirici ve ayrıştırmadan bu yolu tercih ettiğimizi söyledim ve daha aktif olacağını düşündüğümüz için Hasan Sarıoğlu’nun başkan adayı olması gerektiğine kanaat getirdik” diyerek sözlerini sürdüren Bahattin Topal, “Ben, Hasan Sarıoğlu’nun başkan olmasını istiyorum. Kendisinin, devralacağı bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Hedefimiz bin üye

 

Son olarak “Sarıoğlu, yaklaşık bir aydır çalışmalarını yapıyor ve yönetimini hazırlıyor. Seçime güçlü bir listeyle gidilecek. İl Teşkilatımız da bu görüşte. Biz de kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Başarılı çalışmaların destekçisi, yanlış kararların ise partimiz menfaatlerince karşısında olacağız. Kendisine destek olacağız” şeklinde konuşan Topal, sözlerini “İYİ Parti İlçe Teşkilatı başkanlığı görevini devraldığım günden itibaren, 81 olan üye sayımızı 500 üyeye çıkarttık. Bu sayının ileriki günlerde bin civarına getireceğiz ve üzerine çıkaracağız. Hasan Sarıoğlu ile bu konuda da çalışmalarımız devam edecek” diyerek tamamladı.

 

Kimse partiden üstün olamaz

 

Başkan Bahattin Topal’ın ardından İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu söz aldı. “Partimizi bugüne kadar Karasu’da bu noktaya getiren herkes, büyük emekler verdi ve özveride bulundu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bahattin Topal ile aramızda hiçbir problem yok. Siyaset dışında da bir dostluğumuz var. Kendisine bu yüzden ağabey diyorum” diyen Sarıoğlu, “Adaylığımı açıkladıktan sonra sosyal medya ve gazetelerde çeşitli spekülasyonlar oldu. Farklı amaçlı demeçler verildi. Bunlarının hepsi asılsızdır. Bize, ‘Listeni yap, gel’ şeklinde bir açıklamada bulunulmadı. Bu nedenle kimse, kendisini partinin üzerinde görmemeli ve partiyi kendi malı gibi bilmemeli. Biz, bunun bilincindeyiz. Hedefimiz, partimizi Karasu’da sürekli büyütebilmek ve hedefe varabilmek” sözlerine yer verdi.

 

Yıpranmış kişilere yer yok

 

Sözlerinin devamında, “Bazı arkadaşların yaptığı açıklamalardan ne Bahattin Topal başkanın ne de teşkilatımızın haberi var. Bu kişilere artık böyle bir siyasi boşluk tanımayacağız. Bizim haricimizde verilen beyanat ve demeçleri kimse kale almasın. Amaçları sadece ortalığı karıştırmaktır” diyen Hasan Sarıoğlu, konuşmasını “Karasu’da İYİ Parti’ye karşı yükselen bir ivme var. 27 kişiden oluşan güçlü bir liste hazırlıyoruz. Listemizi oluştururken bize gelip kendisini yazmasını isteyen çok kişi oldu. Hem Karasu hem de partimiz için faydalı olacağına inandığımız kişilere listemizde yer vermeye gayret ediyoruz. Siyasette yıpranmış ve daha önceden birkaç parti değiştirmiş kişiler olmayacak. 29 Şubat’ta yapılacak seçim, bir demokrasi yarışıdır. İsteyen herkes aday olabilir” diyerek sonlandırdı. Basın toplantısında İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları da hazır bulundu.

 

TOPLANTIYA AİT FOTOĞRAFLAR: