-

MÜFTÜ SOYTEKİNOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU (izle):

...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karasu İlçe Başkanlıkları, Ramazan Bayramı’nda Karasu’ya gelerek Cuma namazı öncesi misafir olarak bir konuşma yapan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Karasu Adalet Sarayı önünde açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, “Şaban Soytekinoğlu’nun yaptığı vaaz ve konuşmayı sın derece çirkin, yakışıksız ve talihsiz buluyoruz. Kendisi hakkında şikayetçi olacağız” diye konuştu.

ATATÜRK’Ü KAST EDİYOR

“Şahsın ifadeleri çok açıktır ki, zihninin derinliklerine işlemiş kirli düşüncelerin dışa vurumu” diyen Süt, “Son dönemlerdeki pervasız politikalar, tarihçi ve din adamı kisvesi altında yer alan kişilerin söylemlerinden güç alan bu şahsiyet, kurucumuz olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kastetmiştir. Bununla birlikte Selanik’ten ülkemize göç eden vatandaşlarımızı kast etmiştir” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti, herkesin aklına ve ağzına geleni konuşabileceği bir yer olmamalı. Tarihte canlarıyla mallarıyla vatanı savunan insanların anıları bu kadar kolay yok edilemez” diyerek sözlerini sürdüren Aykut Süt, şu ifadelerle açıklamasını tamamladı:

TOPLUMU AYRIŞTIRIYOR

“Bu tip kişilerin kamu hizmetini yürütmesi kabul edilir değildir. Zaten ayrışmış olan toplumu daha da ayrıştıran bu açıklamalar, ileriye yönelik hedefleri olan bir ülke için kabul edilir bir durum değil. Oysaki din adamlığı ile ahlak, birbirine çok yakın kavramlardır”

ADD Karasu Başkanı Seffa İngenç ise “Akçakoca Müftüsü’nün açıklamalarını toplum nezdinde nifak tohumları saçtığını düşünmekteyiz. Atatürk’ün de Selanikli olması dolayısıyla bu ithamları Atatürk’e de yaptığı kantatındayız” ifadelerini kullandı.

DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Karasu’da yalayan ve Selanik göçmeni olduğunu dile getiren Sezgin Tetik, “Subatağı ve Yassıgeçit mahallelerinde yaşayan Selanik göçmenleri adına davacıyız. Müftünün bu söylemlerini şiddetle kınıyoruz. Bu cesareti nereden aldıklarını anlayamıyoruz ve bu kişilere prim verilmesine üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.