Çalışmalar anlatıldı

 

Yoklama ve açılış ile başlayan toplantı 04.05.2017 tarihli olağan meclis toplantı tutanak özetinin okunması ve oylanmasıyla başladı. Oylamanın ardından Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü son 6 ay içerisinde Karasu genelinde hayata geçirdiği çalışmaları ve devam eden hizmetleri kapsayan bir sunumu Meclis üyelerine aktardı. Gündem dışı söz alan MHP’li belediye meclis üyesi Mehmet Çatalbaş ve AK Partili belediye meclis üyesi Adem Filizfidanoğlu’nun sözleri toplantıda dikkat çekti.

 

Gündem dışı konuşma

 

Temmuz ayı olağan meclis toplantısına, gündem dışı söz alan Karasu Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Çatalbaş ve Adem Filizfidanoğlu’nun konuşmaları gündemi meşgul etti. İlk olarak MHP Grubu adına söz alan MHP’li belediye meclis üyesi Mehmet Çatalbaş, sözlerine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Karasu Sanayi Sitesi’ni ziyaret etmesi ve sanayi sitesinin altyapı sorunu ile asfalt sorununu gidereceğinin sözünü vermesini dile getirerek başladı. “Bu konuda duyarlılık gösterdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Karasu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyen Çatalbaş, “Bugüne kadar yapılan çalışmalarda üzerimize düşeni eksiksiz yapmaya çalıştık. Değil elimizi, kolumuzu bile taşın altına koyduk. Yapılacak hizmetlere hayır demedik. MHP Grubu’nun bugüne kadar söylediği hiçbir şey olmadı, ne talep ettiyseniz o oldu” şeklinde konuştu.

 

ÇATALBAŞ: MECLİS KARARLARI NEDEN UYGULANMIYOR? haberi okumak için tıklayın

 

Marketler sorun oluşturuyor

 

Karasu’da çöp ve zabıta ile ilgili ciddi sorunların olduğunu dile getiren Çatalbaş, “Temizlik İşleri Müdürümüz Tahsin Öztürk’e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle bayramda ciddi bir temizlik sorunu yaşamadık. Günün ve gecenin her saati sokaktaydı. Fakat market zincirleriyle ilgili bir karar aldık ve ilan ettik. Karasu’nun birinci derecede çöp sorununu ortaya koyan zincir marketlerdi. Bu büyük marketlere yakın çöp konteynerlerinin günde üç sefer dolduğunu ve temizlik ekiplerinin neredeyse bütün mesaisini buraya harcadığını görüyoruz. Bu konuda gerekli uygulamaların yapılması gerekmektedir” dedi. Alınan encümen ve meclis kararlarının bazılarının uygulanmadığını belirten Çatalbaş, “Bazı zincir marketler, mallarını kaldırımlara yığıyor ve vatandaşın geçmesine izin verilmiyor. Zabıtadan sorumlu Başkan yardımcısı kimse bu durumla ilgilenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Kendisi mi Reis, soyadı mı?”

 

Karasu’da belirli alanlarda yapılan asfalt çalışmaları ile büyük sorunların ortadan kaldırıldığını söyleyen Mehmet Çatalbaş, “SASKİ, plansız programsız olarak, sizlerin yaptığı asfaltı kazıyor. Fen İşleri’niz ne yapmaktadır? Yeni yapılan asfalt, su arızasından dolayı yeniden bozuluyor. Bütçeye, belediyenin çalışmalarına yazık değil mi? Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis’e birden fazla talimat verdiniz. Fakat talimatlarınız, özellikle sanayi ile ilgili olanlar nedense bir türlü gerçekleşmiyor. Kendisi mi Reis, soyadı mı Reis, bunu meclisin takdirine bırakıyorum” dedi. Toplam 68 sokak ve caddenin SASKİ tarafından teslim edildiğini fakat henüz asfaltlanmadığını söyleyen Çatalbaş, ortada bir koordine eksikliğinin yaşandığını vurguladı.

 

“Sahil aldı başını gidiyor”

 

Karasu sahilinde yol kenarında bulunan işyerleri konusundaki sorunları mecliste görüştüklerini fakat bu yaz da birçok tahta barakanın sahildeki yol kenarında faaliyet yürüttüğünü gördüklerini dile getiren MHP’li meclis üyesi Mehmet Çatalbaş, “Belediye dışından isimlerin de bu tahta yapıları, işletmecilere tahsis ettiğini duyuyoruz. Ya kaçak yaptırmamamız lazım, ya da bundan sonrakilere örnek olması amacıyla bu işletmeleri yıkmamız lazım. Yılsonu denetim raporlarında isim isim, bu işyeri açanların isimlerine bakacağız. Karasu Belediyesi bütçesine bu kişilerden para girdi mi girmedi mi göreceğiz. Bizim meclis üyesi olarak görevimiz, Karasu Belediyesi bütçesini arttırmaktır. Sizin de talimatlarınızla bu görevimizi arttıracağınıza inanıyoruz Sayın Başkan” ifadelerini kullandı.

 

Alkol satışı

 

Karasu sahilinde alkol satışı yapıldığının üzerinde duran Mehmet Çatalbaş, “Alkol ile ilgili bir karar alındı. Bu karar da, uygulanmayan meclis kararları içerisinde kaldı. Alkol satan bu sahil işletmelerine ruhsat verildi mi, verilmedi mi? Verilmediyse bu işletmeler nasıl alkol satabiliyor? Alkol satılan yerlerde toplumsal sorunlar da kendiliğinde oluşuyor. Buraların denetimleri yapılmıyor mu?” diye konuşması üzerine Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Zabıta Müdürü Necdet Yılmaz’dan konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Yılmaz, “Alkol konusunda alınan kararlar, tamamen uygulanmaktadır. Belediye olarak kimseye ruhsat verilmemiştir. İşletmeleri denetlemek, belediyenin değil, emniyetin işidir. Emniyet TAPDK kontrolü yapar, bize gönderdiği rapor doğrultusunda belediye işlem uygular” dedi.

 

“Denetim yok”

 

Mehmet Çatalbaş’ın ardından AK Partili Belediye Meclis Üyesi Adem Filizfidanoğlu da gündem dışı söz istedi. Filizfidanoğlu, sahildeki ruhsatsız yapıların durumuyla ilgili konuştu. Başkan Mehmet İspiroğlu’nun referandumdan sonra sahilde yıkımların olacağının sözünü vermesinden bahseden Adem Filizfidanoğlu, “Yıkım kararını veren siz, ama bu konuda yargılananlar vatandaş… Siz sözle talimat veriyorsunuz, ilgili birimlerin takip etmesi gereken karar uygulanmıyor. Vatandaş hesap veriyor” dedi. Filizfidanoğlu Karasu plajında kiralanan şezlong alanlarında alkol de satıldığını iddia ederek, “12 metre olarak kiralanan alanlar, belirlenen ölçülerin dışına çıkılmış. Pek çoğunda alkol satılıyor. Bazıları ahşaptan bina yapmış. Bu iki başlılık, başıboşluk nedir? Denetimini kim yapacak?” ifadelerini kullandı.

 

“Esnafımızı korumalıyız”

 

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Karasu’ya akın eden seyyar satıcılardan da şikayetçi olduklarını dile getiren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Adem Filizfidanoğlu, “Bizim önceliğimiz Karasu esnafını korumaktır. Dışarıdan gelen veya esnaflık yapmayan kişiler, her fırsatta yola aracını çekip kasasındaki bagajındaki malları seyyar olarak satıyor, trafiği de engelliyor. Yasaksa herkese yasak, serbestse herkese serbesttir. Esnafımız 12 ay kira veriyor, vergi veriyor. Yaz sezonuyla beraber kaçak satıcılar türüyor ve esnafımızın kazancına balta vuruyor” şeklinde konuştu. Filizfidanoğlu, Karasu girişinde esmer vatandaşların yeniden bir kent kurmaya başladığını da belirtti ve bu göçebe vatandaşlar için önlem alınması gerektiğini söyledi. Ramazan ayında basına verilen iftar programından sonra Başkan İspiroğlu’nun yerel bir haber kanalına, gündemde olan ihale ile ilgili bir demeç verdiğini de sözlerine ekleyen Filizfidanoğlu, “Biz bu ihaleye en başından beri karşı çıktık. Gerekçelerimizde de haklı olduğumuz ortaya çıktı. Siz yine ihaleye karşı olanları goygoyculukla suçlamışsınız. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

 

6 madde görüşüldü

 

Gündem dışı konuşmaların ardından iki Yazı İşleri Müdürlüğü, dört İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün gündem maddeleri olmak üzere toplamda 6 madde Temmuz ayı Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ilk iki maddesine AK Partili belediye meclis üyeleri Raşit Eryılmaz, Adem Filizfidanoğlu ve Yakup Ayar, Turizm Bakanlığı’nın onayından geçmesi şartıyla şerhini koydurarak kabul edeceklerini belirtti. Alınan kararların Karasu’ya hayırlı olmasını dileyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, bir sonraki meclisin 3 Ağustos Perşembe günü saat 14:00’da toplanacağını hatırlatarak oturumu kapattı.

 

ÇATALBAŞ: MECLİS KARARLARI NEDEN UYGULANMIYOR? haberi okumak için tıklayın

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: