-

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, “Türkiye'nin aydınlık geleceğinin mimarı değerli öğretmenlerimiz, bir toplumun gelişmesinde en önemli bir role sahip” dedi.

Öğretmenlerin 24 Kasım'da sadece hatırlanmak değil, sorunlarına çözüm bulunmasını istediklerine de vurgu yapan Başkan Aykut Süt, “Son 18 yılda yedi milli eğitim bakanı değişmiş ve her bakan kendi eğitim sistemini uygulamaya koymuş, eğitim sistemi adeta bir yap-boz tahtasına dönmüştür” şeklinde konuştu.

“Siyasetin arka bahçesi olmuş bir eğitim sistemi ile hiçbir ülke bir yere varamaz, bilim üretemez” diyerek mesajına devam eden CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Unutulmamalıdır ki öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunları çözülemez. Gelecek nesli yetiştiren öğretmenlerin elbette ki hak ettikleri değeri görmesi gerekir. Demokratik bir toplumun ve bilgi ekonomisinin de temeli böylelikle atılacaktır.

Başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, büyük bir gayret ve özveriyle, zorluklara göğüs gererek, yılmadan, usanmadan, kararlılıkla ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyorum”