Kulislerde “FETÖ operasyonları için referandumun geçmesi bekleniyor” iddialarının dolaşmasının ardından, bu iddiaları doğrular nitelikte paylaşımlar da gelmeye başladı. AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen gazetecilerden Ömer Turan, 19 Nisan Çarşamba günü attığı tweette “İl ve İlçe Belediyelerinde Fetöcü kim varsa ayıklanacak” ifadelerine yer verdi.

 

 

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul, Manisa, Hatay, Denizli, Sakarya gibi iller tüm ilçeleriyle beraber temizlenecek, hem de hemen, acilen temizlenecek.” Sözlerine yer verdi. Ömer Turan’ın bu paylaşımının ardından kamuoyunun dikkatinin, Sakarya il ve ilçe teşkilatlarına ve belediyelere çevrilmesine neden oldu. Şimdi, Sakarya’da bu iddianın gerçekleşip gerçekleşmemesi beklenmeye başladı.

 

Ayrıca Turan Twitter’da yaptığı paylaşımlarında, “İl ve İlçe Belediyelerinde FETÖ’cü kim varsa ayıklanacak” dedi ve “Uzun süredir ertelenen siyasi ayak temizliği derinlemesine hem de acilen yapılacak ve düğmeye basılacak. Tüm bunlar için düğmeye basıldı. Eğer biraz daha beklenip ertelenmeye çalışılsaydı, Ak Parti tamamen biterdi, siyasetten silinirdi” ifadelerini de kullandı.

 

Gazeteci Ömer Turan’ın Sakarya’yı da kapsayan o tweetleri:

 

 

Turan’ın açıklamasıyla aynı gün Akit Gazetesi ve Akit TV Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı’nın yaptığı paylaşım da dikkat çeken iddialar arasında yer aldı. Yakışıklı, paylaşımında “Kendini beğenmiş teşkilatları, il başkanlarını, halktan kopuk milletvekillerini, içerideki AKPlileri değiştirmezseniz diriliş vakti gecikir” sözlerine yer verdi.

 

 

Bazı teşkilat yetkililerinin ve üyelerinin, referandum sürecinde çalışmadıklarını iddia ederek “Otobüse binmeye bilet bulmakta zorlanan öğrenciler, asgari ücretliler ve ev hanımları, bazı teşkilatlardan daha fazla çalıştı. Tebrikler esas onlara” ifadelerini kullanan Hacı Yakışıklı, referandumda alınan sonucun düşüklüğü bu halktan kopuk parti temsilcilerine ve milletvekillerine bağladı.

 

Her iki gazeteci yazarın bu iddiaları sonrasında adı geçen illerdeki teşkilatlarda ve belediyelerde bir operasyona gidilip gidilmeyeceği merak konusu olurken, konuyla ilgili illerden herhangi bir açıklama gelmedi.