KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Her hafta ülke ve yerel gündemi kamu önünde değerlendireceklerini belirten Gelecek Partisi İl Başkanı Ender Serbes, bir basın açıklaması yayınladı. Gerçekleştirdiği açıklamalarda çarpıcı iddialarda bulunan Başkan Serbes, toplumun maske kullanımına değindi.

 

“Maske, mesafe, temizlik kuralı öneriliyor” şeklinde konuşan Ender Serbes, “Bir kutu maske 50 lira. Bu durum alım gücü zayıf ve asgari ücretli vatandaşımıza ciddi ek yük. Her gün dışarı çıkan 4 kişilik bir aileye 50 maske kaç gün yeter?” diyerek bazı vatandaşların maskelerinin sık kullanımından ötürü yıprandığını ve ücretsiz maske desteği verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Ülke ekonomisinin uçuruma sürüklendiğinin de altını çizen Serbes, “Hukuku, en temel iktisat kurallarını, siyasi ahlakı, şeffaflığı ve denetlenmeyi bu denli ihlal ederken Türkiye’nin dünyada ilk on ekonomi içerisine girmesi söz konusu olamayacak” ifadelerini kullandı.

 

“Hangi ekonomik veriye bakarsak bakalım Türk ekonomisinin bir çöküş sürecinden geçmekte olduğu açık” diyen Serbes, “Türkiye’nin tarihi bir ekonomik kriz yaşadığı konusunda bugün iktidar dışındaki tüm kesimler mutabık. İktidar tarafından milletimizin gözlerinin içerisine bakarak hiç utanmadan doğru olmayan bilgilerin söylenmesini de üzülerek ve hayretle izliyoruz” dedi.