-

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Gündeminde çeşitli konulara yer veren Başkan Kara, Adapazarı - Karasu arasındaki demiryolunun yapım işindeki usulsüzlük Sayıştay raporuna yansıdığına değinerek ülke gündemine de getirilen konunun farklı bir detayında tartışmaların olduğunu söyledi.

“Tartışmalarda zaten kendiliğinden çürümüş olan, Karasu’nun girişindeki ucube demiryolu ayağının kaldırılmasından dolayı Karasu Belediyesi’ne suçlama yöneltilmiş” diyen Münir Ali Kara, “Karasu’nun girişine hançer gibi saplanan, zaman içinde çürüyen ve kullanılması mümkün olmayan bir yapıyı kaldıran Karasu Belediyesi’ne suçlamada bulunmak değil teşekkür etmek gerekir. Onca usulsüzlük içinde Karasu Belediyesi’nin yaptığı bu yıkım usulsüzlük olsa bile kamu yararına” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs ile mücadelede aşı çalışmalarının uygulanmaya başladığını söyleyerek aşıların ülke genelinde bedava olacağı açıklanmış olmasına rağmen spekülasyon peşinde olanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kara, “Koronavirüs salgını dolayısıyla pek çok can kaybı yaşanıyor ve bu süreçten de en fazla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cenaze İşleri Müdürlüğü zor günler geçiriyor. Bu konuda yerel belediyelerimizin bu birime takviye yapması gerekebilir” dedi.

BU BORÇTAN KURTULALIM

Karasu Belediyesi’nin bir önceki döneminden kaynaklanan durumlarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini de söyleyen Münir Ali Kara, “Bu işleyiş içinde 46 milyonluk ihale süreci olarak bilinen konunun çözümü Karasu’nun geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu konuda yargının bir an önce karar vermesi Karasu’nun borç yükünden kurtulması ya da borcu hak ediyorsa hakkaniyetle ödemesi açısından mühim. Yani biz bu borcu hak ediyorsak ödeyelim, eğer hak etmiyorsak ya da bir haksızlık varsa da yargı süreci tamamlansın ve bu borçtan kurtulalım” şeklinde konuştu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kampüsü’nün Karasu’ya kurulmasının önündeki bir engelin daha ortadan kalktığını ifade eden Başkan Kara, “Geçtiğimiz hafta sonu Kuzey Marmara Otoyolu’nun büyük bir kısmı açılmıştır. Bu şekilde artık Karasu’ya ulaşmak çok daha kolaylaştı. Fiyatlandırma konusunda Karasu’nun yeniden değerlendirilmesi gerektiği ortada” sözlerine yer verdi. Kara, açıklamasını şöyle noktaladı, “Geride kalan haftalarda dile getirdiğimiz Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konularındaki takibatımızı sürdürdüğümüzü yeniden ifade ediyoruz”

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI (yükleniyor):