-

CHP KARASU'DAN ZAMLARA TEPKİ (izle):

...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 1 Ocak itibariyle elektrikte kademeli tarife uygulamasına geçildiği bildirilmişti. Buna göre, belirlenen tarihten itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilowatta kadar tüketim miktarları için fiyat 1,37 TL / kilowatt; 150 kilowattın üstündeki kısım için ise 2,06 TL/ kilowatt oldu.

CHP Karasu İlçe Örgütü elektrik ile birlikte doğal ve suya gelen zamma karşı tepki olarak parti binasına pankart astı. Pankartta gaz lambasının görseli ve “Zamları geri çek! Zulme son ver…” ifadeleri yer alıyordu.

“Yapılan zamları kabul etmediğimizi, genel merkez olarak tüm kamuoyuna deklere ettik” diyen CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, “Sosyal medya ve basın yoluyla bir kampanya başlattık. Üzerinde gaz lambası olan bir afiş hazırladık. Bunu genel merkezimize, il başkanlıklarımıza ve bütün ilçe teşkilatlarımıza astık. Herkese bir farkındalık sağlaması, zamları kabul etmediğimizi ilan etmek amacıyla böyle bir kampanya yaptık” şeklinde konuştu.

Hayat pahalılığını kabul etmediklerine de değinen Başkan Aykut Süt, “Aslında bu bir inat ya da başkaldırı değil. Yapılan zamlar bugün herkesi çok derinden etkilemiş durumda. Bu anlamda çok ciddi geri dönüşler aldık. İnsanlar, elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyemez duruma geldiler. Bizzat telefon ile bana özellikle elektrik faturası ile ilgili dönüşler oldu ve kira öder gibi elektrik faturası istemediklerini, geçim sıkıntısı yaşadıklarını, ödeyemez duruma geldiklerini belirten en az 20 dönüş yapıldı. Kendi aramızda 900 TL toplayıp bir vatandaşımızın elektrik faturasını ödedik” dedi.

ZAMLAR GERİ ÇEKİLENE KADAR ÖDEMEYECEĞİZ

‘Faturalar yüksek fakat vatandaşlar düzenli ödeyebiliyor, ödenmeyen fatura yok’ şeklindeki düşüncelerin bir algı çalışması olduğuna da vurgu yapan Aykut Süt, “Bu sürdürülebilir bir durum değil. Elektrik şirketlerinin özelleştirilmesi sonrasında vatandaşın, şirketlerin müşterisinden ziyade önüne atılan bir yem gibi kullanılmasını da biz kabul edemiyoruz. Çok ciddi zamlar var. Bu kapsamda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, zamların geri çekilene kadar gelen elektrik faturalarını ödemeyeceğini kamuoyuna açıklamıştı. Biz de ödemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Parti binasına bir önceki ay gelen faturanın 200 TL iken bu ayki faturanın 800 TL olduğunu da söyleyen Başkan Süt, “Burada televizyon ve mini buzdolabı haricinde herhangi bir elektrik kullanan elektronik bir alet de yok. Dört kat farkın olduğu faturaların bulunduğu yerde işletmelerin kalkınmalarının mümkün olmadığını görüyoruz. Bu anlamda biz, bu pankartı bunun için astık ve farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.