KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Serbes, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, o gece milletin verdiği cevapla her türlü darbe heveslisini mahkum ettiğini söyledi.

 

15 Temmuz gecesi milletin verdiği cevapla Türkiye’de demokrasiyi sigortaladığını ifade eden Başkan Serbes, “O gece ortaya konan irade, Türkiye’de gücünü ve meşruiyetini milletten almayan, demokrasiye yaslanmayan hiçbir projenin hayata geçemeyeceğini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

 

İktidar dört yıl içinde 15 Temmuz’da hain darbe teşebbüsünü püskürten, sonrasında günlerce 24 saat demokrasi nöbeti tutan insanları hayal kırıklığına uğrattı” diyen Serbes, “Milletimiz fetö darbecilerini def etmiştir ama iktidar 1970’lerin, 1980’lerin ve 1990’ların ne kadar darbeci, cuntacı ve demokrasi düşmanı unsuru varsa onlarla kol kola girdi” şeklinde konuştu.

 

Serbes, Türkiye’nin tam demokratik bir hukuk devletine kavuşmadığı sürece fetö ve benzeri darbeci zihniyeti ortadan kaldırmanın mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi. Serbes, “Mevcut iktidar koalisyonu, 28 Şubat artıklarının fetönün darbeciliğini kendilerine kalkan olarak kullanmalarına müsaade etti, düne kadar darbe çağrıları yapan bir sürü şahıs iktidar nezdinde itibar görmeye başladı” ifadelerine yer verdi.

 

Toplanan paralar ödenmedi

 

15 Temmuz’da darbecileri püskürterek, Türkiye’nin önünü açan şehit ve gazi yakınlarına verilen sözlerin tutulmadığının da altını çizen Başkan Serbes, “Şehit yakınları ve gaziler için toplanan paralar 4 yılda ödenmedi. Demokrasi için, ülkesi için mağduriyet yaşamış bu gazilerimiz AK Parti Genel Merkez binası önünde daha bir ay önce 16 Haziran günü kendileri için toplanan paraların ödenmesi için bir eylem yapmak istediklerinde polislerin darp etmesi sonucu iki gazimiz yaralandı” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenen anma programlarında 15 Temmuz gazilerinin davet edilmediklerini de söyleyen Başkan Serbes, "Kültürel, manevi değerlerimizden çok uzak bir senfoni eşliğinde anma programı yapılması da iktidarın halktan, tabandan ne ölçüde koptuğunun en belirgin göstergesi” diye belirtti.

 

15 Temmuz gecesi hiçbir yerden talimat beklemeksizin alana inen ve o gecenin sembol isimleri arasında yerini alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin 15 Temmuz’un yıldönümünün hemen öncesinde terör örgütü üyeliği suçlamasıyla ifadeye çağrıldığını hatırlatan Serbes, “Milletin destansı mücadelesinin ürettiği enerji, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinden otoriter bir yönetim tarzını hayata geçirmek için istismar edildi” dedi.