KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi


Ak Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik’in 2 Kasım’da gerçekleşecek olan Muhtarlar Derneği Kongresi’nde aday olmama nedenine ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

 

Siyasi görüş ayrılığı nedeniyle muhtarların mahallelere hizmet alımı noktasında sıkıntı yaşamaması için Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na aday olmayacağını belirten Türker Tetik’in açıklamasını kınadığına değinen Başkan Yavuzyiğit, “AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bütün kurum ve mahallelere eşit mesafede durduk” sözlerine yer verdi.

 

Mahallelerin sorunlarının çözümü noktasında tüm gayretleriyle yardımcı olmaya çalıştıklarını da ifade eden Hasan Yavuzyiğit, “Bir kurumun başında olmak, yönetimi ve dengeyi sağlamak, işi yürütmek ağır mesuliyet ister. Gayret göstermek gerekir. O kuruma yetersiz kalındığında başkalarını suçlamak yersiz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Tetik’in aday olmama gerekçesinde AK Parti’yi ve Karasu Belediyesi yönetimini işaret etmesini talihsiz bir açıklama olarak değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Yavuzyiğit, “Açıklamayı basından öğrendim. Teşkilat olarak, bugüne kadar herhangi bir siyasi parti, oda, sivil toplum kuruluşu ve muhtarlar derneğinin seçim sürecine ve sonrasına hiçbir zaman müdahil olmadık. Teşkilat olarak her zaman eşit mesafede durduk” dedi.