-

Haftalık basın açıklamasını yayınlayan MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Karasu’ya gelerek Yeni Mahallesi’nde balıkçıların şikayetlerini dinleyen ve bir açıklama yaparak konuyu meclise taşıyacaklarını söyleyerek balıkçılardan destek isteyen Milletvekili Ümit Dikbayır’a vurgu yaptı.

“Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Karasu’yu ziyaret etmiş ve Yeni Mahallesi’nde vatandaşın sorunlarını dinlemiştir. Bir milletvekilinin kendi seçim bölgesindeki vatandaşlarla hasbihal etmesi güzel bir şeydir” diyen Kara, “Ancak kendi ifadesi ile sallaması üzücüdür” şeklinde konuştu.

“Sayın Dikbayır, bölgede yaşanan sorunu Meclis’e taşıyacağını söylemiş ve ardından da ‘Siz 500 imza toplayın bakın ben bakanı nasıl sallıyorum’ ifadelerini kullanmış. Burada amaç Yeni Mahallelilerin dertlerini çözmek midir yoksa bakanı sallamak mıdır?” diye soran Başkan kara, “Şunu da net ifade edeyim ki 500 değil 5000 imza da toplasanız Yeni Mahallelilerin derdine derman olacak olan yine Cumhur İttifakı olacaktır” dedi.

Kara, kıyı erozyonuna da değinerek şu ifadelerde bulundu:

“İlçemizde yaşanan kıyı erozyonu son birkaç yılın ardından nüksetmiş ve kıyılarımız tahdit altında kalmıştır. Bu konu Karasu’nun geleceği ve güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda Karasu el birliği içinde hareket etmiş ve konu ilgili makamlara aktarılmıştır.

Ancak bununla yetinilmemeli konunun takibi yapılmalıdır. İhtimaldir ki yeni tahkimat yapımı gündeme gelecektir. Zira gözle görüldüğü üzere dalgakıranların olduğu alanda aşınmanın pek olmadığı görülmektedir. Ancak farklı bilimsel yöntemler varsa da devreye sokulmalı ve bu konuda zaman kaybına tahammül olmadığı göz ardı edilmemelidir”