İstifade etmek lazım

 

Kaynarca ve Karasu ilçe sınırlarında bulunan dünyanın sayılı su basar ormanlarından Acarlar Longozu’nu ziyaret eden eski kalkınma bakanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, buranın Türkiye'nin en büyük longozlarından biri olduğunu söyledi. Bu tür değerlerin iyi tanınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Kalkınma sürecinde bu bölgemizin gelişmesinde istifade etmemiz lazım. Bir tarafta ülke içi turizm anlamında diğer taraftan uluslararası anlamda değerlendirmemiz lazım. Sayın valimiz ile birlikte burada belli adımların atıldığını gördük. Sağ olsun Karasu Belediye Başkanı’mız da yeterince ilgileniyor. Kalkınma ajanslarımız da ilgileniyor'' diye konuştu.

 

Daha anlamlı olacak

 

Yılmaz, bölgenin çok kapsamlı planlama aşamasında olduğunu, bu planlanan çalışmaların gerçekleştiğinde yöre için çok daha anlamlı yer haline geleceğini dile getirdi. Longozun, insanın çeşitli aktiviteler yapabildiği bir alana dönüşeceğini kaydeden Cevdet Yılmaz, “Acarlar Longozu’ndaki çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bundan sonra da yapılacak olan çalışmaları da takip edeceğiz. Belediye başkanımız, valimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız ve bütün ilgili kurum ile kişilerle birlikte longoz daha güzel bir mekana dönüştürülecek” ifadesini kullandı.

 

Sayıları sınırlı

 

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da dünyada bu longozların sayılarının sınırlı olduğunu, Türkiye'de de birkaç tane longoz olduğunu söyledi. Longozda endemik bitkiler ve birçok hayvan türleri bulunduğunu belirten Balkanlıoğlu, “Karasu’nun İstanbul gibi büyük metropollere yakın olması Acarlar Longozu’nun da cazibesini arttırıyor. Hafta sonları longozu beş altı bin kişi ziyaret edebiliyor. Burası nilüferiyle ünlü bir yerimiz. Dünyada nadir olan bu güzellik, son derece sınırlı ve nadirdir. Açan çiçekler buraya doyumsuz güzellikler sunuyor” şeklinde konuştu.

 

Vatandaşla sohbet

 

“Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla ve kurulacak milli park statüsüyle ve buradaki tesislerle burası turizme daha çok hizmet vereceğini ümit ediyorum. Biz de valilik olarak bu konuda çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diyen Balkanlıoğlu, Yılmaz ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, longozu gezip vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

 

HABER: Mehmet Karakaş

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: