-

Bir basın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, “Elektrik zamları ile vatandaş zor durumda. Esnafımız kepenk kapatma endişesi yaşıyor” diyerek yapılan zamların geri alınması konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Direk, "TÜİK verilerine göre yüzde 36'lar seviyesinde gerçekleşen tüketici enflasyonu ve yüzde 79 civarındaki üretici enflasyonu, zaten gıda fiyatlarını yeterince yükseltmişken, tüm bu rakamları adeta tekzip eden yüzde 125'lik elektrik zamları sebebiyle, üreticimiz ve esnafımız tam anlamıyla köşeye sıkışmış durumdadır” dedi.

“Tüm Türkiye'den gelen tepki görüntüleri, uzun süredir unuttuğunuz manzaralardır” ifadelerini kullanan Salim Direk, sözlerini şöyle tamamlar: “İşletmelerin ayakta duracak hali kalmamıştır. Her geçen gün, yeni iflaslarla karşılaşıyoruz ve korkarım ki karşılaşmaya devam edeceğiz. Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz ve döviz kurunun yükselmesiyle biriken borçlar, ödenemeyen krediler ve artan elektrik faturaları ve işletme giderleri nedeniyle binlerce esnafımız iflas etmiştir”