-

Piyasadaki zamlara karşın bir basın açıklaması yayımlayan Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, vatandaşların zamlara karşı direnç göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Sosyal medya üzerinden şeker, un, yağ gibi ürünlere zam geleceği yönünde çıkan haberlerin ardından vatandaşların marketlere doluştuğunu ifade eden Başkan Osman Önal, açıklamalarının devamında şu ifadeler yer verdi;

Talep anında yükselince de peşinden bahsi gelen zamlar art arda geliyor. Vatandaşımızın evinde 2 adet 5 litrelik yağ varken 10 veya 15 kilo şeker var iken zam gelecek diye tekrar alıma yuha ediyor.

Kardeşim bu kadar yağı veya gıdayı yiyecek kadar ömrün olduğunu sana kim garanti etti? Velev ki ömrün vefa etti de yaşadın, sana Rabbin ‘Ben bütün canlıların rızkına kefilim’ diyor. Sana garanti veren Allah’ın sözünü inancın gereği imanının neresine koyacaksın?

BİZLERİ TEZGAHLARINA ÇEKİYORLAR

Saygı değer hemşehrilerimiz, lütfen bu algı ve baskı oyunlarına gelmeyin. Bir direnç gösterin, bu yapılan zamlar kader değil, içine düşülmüş ticari oyunlardır. Üretici vatandaş soruyor; tarlada bahçede 3 TL olan ürün markette pazarda 17-20 TL nasıl oluyor? Bu nasıl bir iştir?

Akaryakıtta hakeza öyle dolar 18 TL’yi bulduğunda yakıt 14 ila 16 TL iken dolar 15 TL’nin altına inmesine rağmen 20 TL’leri aştı. Dünya borsasında petrol 120 dolardan 80 dolara düşerken pompada kuruş mahiyetin de indirim yapılıyor. Hayırdır, bizdeki petrol piyasası opek veya epdk kuruluşlarının dışında mı yürüyor?

Mevcut ticaret sistemi, bizleri sağlam bir oyunun tezgahının içine çekmektedir. Bizler elimizde ürün var iken zam gelecek korkusu ile marketlere hücum eder isek ve de en kötüsü Allah rızka kefil iken başkalarının nafakalarına saygı duymaz isek sırtımız yerden kalkmaz. Halk olarak bilinçli ilkeli düzenli hareket etmeliyiz.

İKTİDARA GELİNCE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Zamlara tepki olarak, marketlere kimse gitmesin. Bir sabredin bakalım bahsi geçen dillendirilen zamlar gelecek mi ya da tam tersi düşecek mi?

Aziz Türk Milletini ve devletini idare eden iktidardan şunu istirham ediyorum. Bu büyük marketlerin ona depolarına giren uzun sureli muhafaza edilebilen ürünleri gıdaları bu marketler kaç sene önceden faturalı olarak stoklarına kaç TL’den depo etmişler, yüzde kaç kazanmışlar. Bunu araştırsınlar.

İstirhamım odur ki bu serbest piyasa ekonomi sistemini meclis kararı ile kaldırsınlar. Son olarak şunu söylemek istiyorum; Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bu konuda iktidara gelince gereğini yapacağımızı söylüyoruz.