Gündeme geldiği ilk günden beri siyasi baskı ve girişimler ile netice kazanacağı söylenen ve bu konuda bizim de defalarca kaleme aldığımız Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yerleşkesinin Karasu’ya kazandırılmasına yönelik girişimlerin ne yazık ki yetersiz kaldığını Sakarya il merkezindeki siyasi kulislerden edindiğimiz duyumlara göre artık neticesiz kalacağı anlaşıldı.

Karasu’dan sadece muhalif kanalın mücadelesi gözlerden kaçmamıştı. İktidara muhalif ama Karasu’nun menfaatleri için yapılan çalışmalar dışında adım atılmayınca da beklediğimiz ama duymak istemediğimiz sonucun kokusu burnumuza geldi. Yakın zamanda da gözler önüne serilecektir.

Sakarya il merkezindeki siyasi kulislerde SUBÜ için dört yerin belirlediği ve bu yerler içerisinde Karasu’nun bulunmadığı artık biliniyor. İl merkezindeki parti başkanlıklarının da fikirlerine başvurulması da yerin belirlenmesi konusunda YÖK’ün değil de siyasi kanatın kararıyla olacağını da ortaya koyuyor.

Sakarya’nın siyasetinde Karasu’nun ne kadar zayıf olduğunu zaten biliyorduk, daha da emin olduk. Arsa bedava, yurtları almak şartıyla yerleşkeyi ücretsiz yapacağını söyleyen müteahhit dahi var, deprem riski yok, ulaşımı kolay, il ve ilçe merkezine yük de yüklemeyecek. Ama daha avantajlı olacak ki dört yer belirlenmiş ve Arifiye’de de karar kılınacak gibi duruyor.

Senaryo yazılmış, siyasiler imzayı atmış, ilçelere de “Susun, oturun yerinizde” denmiş. Öyle de yapılmış sanki. Biz de garibim hevesle beklemişiz ki Karasu’ya kurulsun… Açın internet ve gazete arşivlerine girişimlere bakın, söylemlere bakın, atılan adımlara bakın, nerelerin kapısı çalınmış, nerelerin çalınmamış bakın. Yukarıdaki ifadelerin gerçek dışı olup olmadığına VİCDANINIZLA karar verin. Sonra üzerine bir bardak da su için…

KARASU SINIRLARINA DA BİR ÇİVİ ÇAKILIR MI?

Karasu Haberleri internet medyamızda ve bu haftaki Öncü Karasu Gazetesi’nde yer verdiğimiz Maden Deresi’ne yönelik proje haberinde “Karasu’ya 5 milyon liralık dev proje” ifadelerini kullandık. Niçin mi? Maden Deresi’nin Karasu’da sınırları var ya, ona istinaden projeyi sahiplenmek istedik. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Karasu’yu teğet geçerek Kocaali’ye gitti ve Belediye Başkanı Ahmet Acar ile proje hakkında görüştü.

Sonrasında haberi ele almak için Vali Kaldırım’ın sosyal medya hesabındaki paylaşıma baktığımızda ilginç bir detay göze çarptı: “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kalkınma Ajansı, Kocaali Kaymakamlığı ve Belediyemiz işbirliğinde 5 milyon TL’ye mal olacak proje”…

Proje ortaklarında Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi yok. Eee hani Maden Deresi Karasu’nundu? Ya da Karasu sınırları dışında mı proje? Bölgenin Karasu sınırlarına bir çivi dahi çakılmayacak mı? Biz cevabını tam alamadık ama projeyi Karasu’ya mal ederek umarız bir hata yapmamışızdır.

DENK BÜTÇE DUYDUK DA DENK NÜFUS İLK DEFA…

TÜİK tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri açıklandı ve Karasu’nun nüfusunu duyurduk. İlginç olan mahallelere göre nüfus sayılarının kimi mahallede artış gösterirken kimi mahallede azalması değildi. Sadece bir mahallemizde 2019 ile 2020 nüfusunun aynı kalmasıydı. Resuller Mahallesi, eşine zor rastlanacak bir istatistiğe imza attı. Ve Bir yıl önceki gibi 2020 nüfusu da aynı kalarak 949 olarak belirlendi.

Siyasi parti kongrelerinde gelir gider bütçelerinin yüzyıllardan beri denk çıkmasına artık şaşırmıyoruz. Malum kâğıt üstünde yapılan bütçelerdir ve komik rakamları temsil eder, ne hikmetse her zaman da “Gelir, gider denktir, arz ederim” denilir, kürsüden inilir. Fakat “Ölen, doğan denktir. Gelen giden denktir, arz ederim” misali bir örneğe ilk defa şahit olduk. Bu da hafızalara güzel bir istatistiki hatıra olarak kazındı. Bu güzel tevafuk da kıymetli muhtarımız Yusuf Sağır’a nasip oldu.