Kaç tane süper lig takımından daha köklü bir tarihe sahip bir futbol kulübü düşünün. Üstelik bir ilçe takımı. 66 yıldır bir çınar gibi ayakta kalmış. Nice sporcular yetiştirmiş. İlçenin reklamı olmuş.

9 Eylül 2021. Bu tarihi unutmayın. Bu ilçenin yöneticileri bu kulübü ortada bıraktı. Kulübe kayyum atanmasına ve küme düşürülmesine göz yumdu. Parmaklarını bile kıpırdatmadan bir açıklama yayınladılar. Özetle diyor ki Karasu Belediyesi; kanunsal olarak Karasuspor'a destek olmak zorunda değilim. Yalandan yaygara koparmayın. Ben yol yaparım, kaldırım yaparım gerisine karışmam diyor.

Bende biraz kanundan bahsedeyim. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14.maddesinin b fıkrasında; “…….Gerektiğinde, öğrencilere, amatör spor kulüplerine malzeme verir ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir….” denilmek suretiyle belediyelere amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerekli desteği sağlamak görev ve sorumluluk olarak tevdii edilmiş bulunmaktadır.

Bu madde çerçevesinde gerekli desteği sağlamak tabiri aynı zamanda nakdi yardımı da kapsamaktadır. O yüzden yaptığınız açıklama ne hukuken ne vicdanen doğru değil. Tabi bunu göreve gelir gelmez Karasuspor'un kullanımında olan minibüsü satmakla işe başlayan bir belediye başkanına anlatmak zor.

Bal ligine katılım ücreti 22.000 liraydı yatırılmadı. Biri de çıkıp demedi ki yirmi iki bin lira kaç adet palmiye ağacı eder? Kaç metre bakır kablo eder? Demedi. 66 yıllık Karasuspor küme düşürüldü.

Karasuspor'da neden yönetimsel istikrar sağlanamıyor bunu sorgulamak lazım. Bu sorumluluğun tüm bileşenleri bir araya gelip bir çözüm üretmeliler. Karasuspor Başkanı olmak inşaatçılardan sürekli para istemek olmamalı. Bu kulübün düzenli gelire ihtiyacı var. Bunlar planlanmalı.

Kaymakamlık ve Belediye bu konuda ne yapabilirdi derseniz ise yapılacak şeyler var. Birincisi tartışmasız Bal ligine katılım ücreti bu kurumlar tarafından öncelikle ödenmeliydi. Daha sonra Kaymakam, Belediye Başkanı, eski Karasuspor Başkanları, yöneticileri, taraftar derneği yetkilileri, siyasi parti ilçe başkanları, müteahhitler ve fındıkçıları bir araya getirirsin bir formül geliştirirsin. Çok zor işler değil. Yeter ki uzlaşmak çözüm bulmak isteyin.

Belediye olarak sanata ve spora destek olmam bu benim işim değil düşüncesi 2021 belediyecilik anlayışına o kadar uzak ki sosyal belediyeciliği falan anlatmak başlı başına başka bir köşe yazısı konusu olur. Hafif tabirle bu tutum çağ dışılık. Sizleri mantıklı olmaya davet ediyorum. As takıma destek olmam diyorsanız alt yapıya destek olun. Malzeme paraları, antrenör maaşları, yemek ve yol masrafları gibi ve en önemlisi tesisleşme. Hazine arazilerin var üzerlerine antrenman sahaları yapılamaz mı? Karasu stadyumu modernleştirilemez mi? Yeter ki destek olmak isteyin...