Karadeniz’de gaz rezervi bulunduğu haberini Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde olarak duymuştu. Her zamanki gibi ülke ikiye bölündü ve sosyal medya ile gündemde konu doğalgaz ile müjde konusu oluverdi.

Bahsetmek istediğim konu bu değil, hatırlatma anlamında anekdot düştüm. Rezervin yeri ve etkisi değinmek istediğim nokta.

İşte o nokta Sakarya’ya çok yakın olunca hepimiz heveslendik, gazı ucuz kullanacak iller arasında zaten oluruz, hatta gaz Sakarya’dan karaya çıkacak diye...

Gaz sudan çıktı ama bizim hayaller suya düştü, hem de gazımız bir güzel alınmışken... “Sakarya’nın gazı” diye isim bile taktığımız gazın hiç de bize ait olmadığını maalesef öğrendik.

Sakarya, doğalgazı ucuz kullanacak 12 şehir arasında yer almadı. Kısacası eski tas eski hamam devam. O açtığınız ocakları da söndürün, fatura 700 lira gelince gözleriniz yerinden çıkar.

Mikro milliyetçi düşünmeyelim ülkemiz açısından düşünelim, ekonomimiz için güzel bir gelişme elbette. Fakat bizden daha çok sevinen o 12 şehir arasında olmak daha güzel olurdu.

Şimdi o şehirdekiler bize demesin? “Niye seviniyorsunuz? Siz doğalgazı indirimli mi alıyorsunuz?” diye...

Maaşı belki dolarla almıyoruz ama doğalgazı ucuz alırız diye sevinmiştik. Sağlık olsun, bence faturanız kadar sevinin derim. İş cebimize dokunacak çünkü. Ucuz ısınmalar dilerim Sakarya!