Hayatımın neredeyse tamamı Yalı Mahallesinde geçti. Burada okudum burada oynadım burada gezdim burada yedim içtim. Mahallem.

Şimdi inşaatla talan edilen arsalarında top oynardık. Aynı inşaatlara harç olan kum tepeleri vardı. Onlardan atlardık. Hep dışardaydık böyle tablet falan yok tabi. Öyle 100 yıl öncesinden bahsetmiyorum dostlar yakın geçmişten bahsediyorum. Sabah 10'da evden çıkıp hava kararana kadar top oynadığımız güzel günlerdi.

Elimize biraz para geçtiğinde de ya atariye ya lunaparka giderdik. Bir liraya on jeton alıyorduk şimdi komik gelen rakamlar. Akşam olunca da lunaparka üç jeton alıp bir saat neye bineceğimize karar vermeye çalıştığımız güzel günlerdi.

Sonra lise zamanlarına geldik atarinin yerini internet cafe ve playstation salonları aldı. Lunaparkın yeri değişmedi akşam eğlenmeye doğruca Akcan Amca'nın oraya giderdik. Sahilde bir yürüyüş çekirdek ardından dondurma sonra kalabalığa lunaparka...

Karasulu gençlerde bedava bilet bulma çabası. Herkes tanıdığını devreye sokarak beş on bilet bulma peşinde. Merkezi bir eğlence noktasıydı. Günümüze kadar da öyle kaldı. Çevresine sergiler kuruldu, dönerciler, dondurmacılar yazlık esnaf da oradaydı. Ekonomi dönüyordu orada. En son Sahil Park'ta oraya yapılınca tek adres oldu o bölge. Bir yer bile tarif ederken Lunaparkı esas alıyordu herkes. Dile kolay 35 yıldır faaliyet veriyordu.

Lunapark işletmesinin de bulunduğu Plaj Caddesi üzerindeki 5.500 metrekarelik arsa Hazineye aitken geçtiğimiz yıl bir protokolle Karasu Belediyesi’ne devredilmişti. Ondan sonra film başladı.

Geçen sene yıkmaya çalıştılar. Kavga dövüş yıkım ekibi durduruldu. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bir yıl sonra içinde bulunduğumuz şubat ayında bu sefer belediyenin yapamadığını kaymakamlık yaptı. Çevik kuvvet eşliğinde Karasu'nun sembolü bir işletmeyi yerle bir ettiler.

Ne için? Müteahhit kafası 30-40 dükkan yapıp satmak veya kiraya vermek için. Birde otopark yanına oh mis. Nasıl turizm projesi ama efsane. Lunaparkın çevresine açılan dükkanları lunapark olmadan bir beton yığınının içine açacaklar. Yahu arkadaş lunaparkı yıkmadan çevresini betonarme dükkanlarla çevirseydiniz. Düzgün bir projeyle hem lunapark kalsaydı hem de orası temiz düzenli bir hale gelseydi fena mı olurdu?