Çevre ilçe ve illerden gelen dilenciler, vatandaşı ve esnafı adeta canından bezdiriyor. Duygu sömürüsü yaparak vatandaştan para toplamak için özellikle pazartesi ve Cuma günlerini tercih eden dilenciler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Karasu Zabıta Ekipleri’nce takip altında tutuluyor. İhbar üzerine bir çok kez toplanan dilencilere cezai işlem uygulansa da, duygu sömürücüleri bu işi yapmaktan vazgeçmiyor.

 

Günlük kazançları kimi zaman 100 lirayı, kimi zaman ise 500 lirayı bulan dilencilere, asgari ücretle çalışan bir vatandaştan 2 ile 10 katı aylık kazanca sahip oluyor. Zabıta ekipleri, “Karasu’da pazarın kurulduğu gün olan Pazartesi ile mübarek Cuma günlerini kendilerine iş günü seçen dilencilere fırsat vermeyin. Duygu sömürücülerini 0264 718 12 00 numaralı hatta ihbar ediniz” diyerek vatandaşı uyarıyor.

 

Aşağıda yer alan videoda ise, az önce bir vatandaştan para alan dilenci bir kadının aldığı paraları sayarken görülüyor. Paranın miktarını beğendi mi beğenmedi mi orası bilinmez ama aylık kazançlarının normal bir vatandaştan 10 katına kadar çıktığına hayret etmemek elde değil…

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: