Karasu Aziziyespor evinde önemli bir engeli, Karasuya Play-off hesapları yaparak gelen AS Akyazıspor’u Faruk ve Uğur’un attığı gollerle geçerek sezon başı hedefine iyice kilitlendi. Sarı-lacivertli ekibin önünde sadece bir doksan dakika kaldı gibi gözükse de Karaaptiler’deki mücadelenin kazananı çıkmazsa, iki takımı da bir maç daha bekliyor. İki Sarı-lacivertli renkten biri hedef dışında kalacak da kim? Bu soru önümüzdeki pazar Karaaptiler’de Mustafa Sert Sosyal Tesisleri’nde oynanacak olan K.Akınspor, K.Aziziyespor maçında karşılığını bulabilecek. İki takımın arasında ilk maç Karasu’da 1-1 berabere bitmişti. Bu nedenle Karaptiler’de çıkabilecek bir beraberlik iki takımın önüne de ekstradan bir doksan dakika daha koyacak. K.Aziziyespor içinde rakibi K.Akın için de bu maç Play-off’a merhaba demek adına son düzlük. Grupta AS Akyazı’nın kaybetmesinden sonra Hendek Yeni Mahalle engelini zor da olsa geçen Kazımpaşa Birlik, C grubunda ilk Play-off biletini cebine koyan takım oldu.

AVRUPA SONUNCUSUYMUŞUZ (UEFA RAPORU)

Türkiye alt yapı oyuncularına verdiği önem sıralamasında, sonunculuğu kimseye bırakmamış. Bunu ben değil, UEFA’nın 20 yaş altı oyuncularla ilgili yaptığı araştırmanın istatiki bilgileri söylüyor. Yabancı saltanatın sürdüğü, Fatih Terim’in dayattığı 14 yabancı kuralının peyder pey azaltıldığı Türk futbolunda Fenerbahçe ve Beşiktaş’da bazı gençler devreye girse de yetersiz kalıyor. Kurtuluşun gençlerde olduğunu görmek gerek. Bakın Türk Futbolu Avrupa kupalarında tam 30 yıl önceki dönemine geri geldi. Bu son istatiki bilgi sizce bunun neresinde yatıyor? Siz 20 yaş altı genç oyuncu grubuna az süre verir, onlara yeterli derecede şans tanımazsanız, elinizdeki Türk gençlerine değil, Avrupada’ki Türk asılı gençlere yönelirseniz, bu sorunun üstünü örtemezsiniz. Ben bundan şunu anlarım; Türkiye’de alt yapı oyuncuları iyi çalıştırılmıyor, Avrupa’daki teknik adamlar bu konuda bizden daha iyi çalışıyorlar. Bak bu bana göre de doğru. Bu iş göstermelik olmaktan çıktığı an, takımlar yedek kulübesine koydukları gençleri göstermelik olmaktan çıkardığı an Türk futbolu yükseliş adına belli bir ivme kazanır da yarışmacı zihniyet buna ne kadar müsaade eder? Bu konuda uzağa gitmeyelim, soruyorum size Sakaryaspor’un sahaya sürdüğü kadroda hiç Sakaryalı genç var mı? Kulübede var mı? Orada da genç var ama o gençler dışarıdan bulunmuş gençler olduğu önüme bilgi notu olarak kondu. Sonuç biz alt yapı yaş grubu oyuncularına en az süre veren, en az oynatan ülke olarak UEFA sıralamasında şampiyonluğu kimseye bırakmayız. Bu sonunculuk umarım ilgili olanların kulağına küpe olur.

HEY GENÇLER NEREYE?

Son günlerde bizim evin alt yapılarında, çeşitli takımlarda alt yapı eğitimi alan gençleri içinde, geleceğe göz kırpanları, Sakaryaspor dışında takımlar kapıyorlar. Son günlerde Sakaryagücü, Fatih Kanbur’un takımı Erenler 54 ve Tekspor’dan bazı gençler dışarıya uçtular. Altınordu, Eyüp, Kocaeli, Eskişehir gibi takımlar bizim evin futbol mutfaklarında yetişen gençleri alıp kendi evlerine taşırken Sakaryaspor nerede diye bana sormayın. Neden mi? Yahu baksanıza günün Sakaryaspor’un oyuncu grubuna kaç alt yapı oyuncusu var. Böyle olunca da bu şehrin alt yapı takımları ellerinde yetişen gençleri başka futbol evlerine göndermelerine kimse kızmasın. Sen kadroya aldıklarının kıymetini bilmiyorsan eğer, bu gençlerin neden Sakaryaspor’u değil de dışardaki takımları tercih ettikleri için onları pazarlayanlara ve de bu pazarlıklar sonrası başka takımlarda futbol yarınlarını geliştirmeyi düşünen gençlere kızmayacaksın. Ben kızmıyorum, siz de kızmayın. Göstermelik sezon başı kampları kimseyi kesmiyor. O kamplar bitince o gençlerin nerelere gönderildiğini herkes takip ediyor. Değer bilmezsen, değerini bilmediğin gençlerinde başka diyarlara gitmesine gönül koymayacaksın arkadaş.