Karasu' da birçok sporsal ve sanatsal etkinlik yoksunluğundan defalarca bahsettim. Tiyatro yok söyleyişi yok imza günü yok stand-up gösterileri yok futbol hariç spor turnuvaları da yok yazdıkça yazdık.

Bunların haricinde Karasu’muzda spor tesisi eksikliği de çok var. Tenis kortu, voleybol sahası, basketbol sahası, minyatür kaleli saha, bisiklet yolu, sahilde oynanabilecek alanlarımız maalesef çok sınırlı. Gençlerimizi sanata ve spora yönlendirmez isek kıraathanelere, internet ve playstation kafelere ve en çok üzüldüğüm de uyuşturucu türevlerinin kucağına bırakıyoruz.

Karasu Belediyesi ve Kaymakamlığı bu alanları görmezden gelmeye devam ederse gençlerimiz ya heba olacak ya ilçemizi terk edecek. Bir kuşağı ilçe olarak kaybedeceğiz. Yaaauuğğ bir şey olmaz diyenler olacaktır. Ama gittikleri zaman anlayacaklar durumu onları nasıl geri getireceğiz sonra? Eğitimli, kültürlü gençlerimizi büyükşehirlere yollayıp yerlerine sığınmacı, göçmen ve mültecileri mi alacağız?

Mehmet İspiroğlu döneminde yaptırılan 32 Evler Parkını bu çerçevede değerli buluyorum. O bölge inşaatçılar tarafından talan edilmişken öyle geniş bir alana park ve spor tesisleri yapılması şehircilik anlamında doğru bir hamleydi. Maliyetleri, proje içeriği vs. bunları tartışmıyorum fikir anlamında güzel. Keşke daha fazla spor alanı yapılsaydı fakat sonradan da eklenebilir.

Projeyi, tesisi yapmak evet değerli fakat takibini, bakımını ve geliştirilmesi de bir o kadar değerli. 32 Evler Parkı bakımsız şekilde duruyor. Birçok noktasında teller kesilmiş, elektrik kabloları gözüküyor yerlerde, zemin betonları çatlamış, kırılmış. Bunlar bir an önce düzeltilmeli. Maliyeti düşük işler sadece zaman ayrılıp planlanacak.

Bir başka konu ise futbol, voleybol ve basketbol sahasının halkın kullanımına ücretsiz verilirken tenis kortu için kişi başı 10 lira ücret istenmesini anlayamadım. Bunların hepsi eskiden ücretsizdi. Betonu çatlak ve yamuk bir tenis kortundan ücret talep ediliyor. Nerede sosyal belediyecilik? Halka hizmet? Gönül belediyeciliği? Enteresan.

Küçük şeylermiş gibi geliyor birçok insana fakat bunlar önemli. 14-15 yaşında biri bu paraları belki veremiyor, ekonomik durumu kötü gençler spor yapmasın mı bu tesislerde? Halı sahalar da ateş pahası. Bazen boşuna mı anlatıyorum bunları diye düşünüyorum. Kumda insanları koşturmayı proje zanneden bir grup insana derdimi anlatabiliyor muyum emin değilim.