Hafta içindeki en önemli etkinlik hafta başının içinde yer aldı. Dünya kadınlar günü, çeşitli etkinlikler içinde anıldı. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin giderek büyümesi, kadınlarımızın Atatürk’ün onlara bıraktığı mirasın gerisine itilmeye çalışıldığı, toplumun her alanında beklenen ilginin dışında kaldığı günlerde, sokak ortasında çocuklarının gözü önünde katledilen kadınlara tanık olmak, kadınlarımız adına Türkiye’nin bu konuda geldiği nokta adına ürkütücü ve düşündürücü bir manzara. Kadın anadır, kadın candır, kadın çiçektir, kadın sevgilidir, kadın bu dünyanın olmazsa olmaz nadide bir yaşam çiçeğidir. Kadın anadır, kadın üreten, her alanda toplumun içinde yer alması gereken bir canlıdır.

Ama gelin görün ki maalesef günün Türkiye’sinde kadın geri plana itilen, sadece çocuk üreten canlı olarak, kabul görmesi için uğraşılan kişidir. Onlar çalışamaz, iş hayatında olamaz, kimilerine göre kadın spor yapamaz. Spor kadın işi değildir. Nereden mi biliyorum? Sakarya’da bir bayan voleybol takımı var, hem de birinci ligde. Ama gelin görün ki kadına bakış tarzı muhafazakâr kimlik içinde salon turu yapması nedeniyle, kızlarımız zor şartlarda spor yapmaya çalışıyorlar. Kadın maalesef toplumda Atatürk’ün onlara bıraktığı hakların çok gerisindedir. Ne yazıktır ki son yıllarda Atatürk’ü inkâr etmeye yönelik kadın hareketi de vizyona konulmuştur. Ne gariptir ki mecliste bayan milletvekillerinin bir kısmı toplumun gözünün içine baka baka kadın Ak Parti ile beraber Türkiye’de kendine yer edinmiştir diyerek içi boş siyaset düşüncesine sarılması da, kadınlarımız adına bir başka garipliktir.

Kısacası kadın bizim ülkemizde gereken değeri bulmayan, evine hapsedilmeye mahkûm edilmeye çalışılanın adıdır. Dünya kadınlar günü bir kutlama günü olmamalı, kadınlar yaşamın her alanında insan olarak, eş olarak, sevgili olarak, çalışan olarak, ana olarak gereken değeri görmelidir. Bana göre kadın eşittir erkek yoktur birbirlerinden hiçbir farkı.

Biri olmazsa bir diğeri olmaz. Neyse konunun içine bu konuda çok şey konurda benden bu kadar deyip kadınlarımızın kadınlar gününü kutlayarak başka konunun kapısını çalalım. Ha az daha unutuyordum benim patronum yani Karasu Öncü’nün finansörü de bir bayan. Demek ki bayanlarda bir medya kuruluşunu okurları ile buluşturabiliyormuş. Kadını iyi okumak adına Karasu Öncü ve sevgili Ayşenur bu güne özel güzel bir örnek.

HAFTANIN ALKIŞI MEHMET AKYÜZ'E GİTSİN

Mehmet Akyüz Sakaryaspor alt yapısının Türk futboluna armağan ettiği, kendi evinde itibar görmeyen, dışarıda futbolunu olgunlaştıran bir isimdir. Başta Beşiktaş olmak üzere, Rize, Denizli gibi birçok süper lig takım forması giyen son yıllarda TFF 1 de Adana Demirspor’da forma giyen Mehmet Akyüz geçenlerde Adana’ya gelen Sakarya bayan voleybol takımına misafir sever gönlünü uzatmış. Generali Sigorta Sakarya voleybol takımının konaklama masraflarına el veren Mehmet Akyüz’e, Teknik kadro, kızlar yönetim bu jestinden dolayı teşekkür etmiş.

Zor günde Sakarya’dan bir takıma uzanan destek eli Mehmet Akyüz’e artı yazar, ona sevgi yükler. Bizde buradan Akyüz Mehmet’e bu file üstü jestinden dolayı haftanın teşekkürünü iletiyoruz. Umarız birileri, Mehmet Akyüz’ün yaklaşımından sonra, kızlara uzaktan bakan gözlerini, kızlarımızın sorunlarına çevirirler.

ÖNEMLİ SÖZLERDEN BİR KISIM NOTLAR

Gazetelerden, Facebooktaki hesabımdan okuduğum bir takım paylaşımlardan hoşuma giden saptamaları aldım benim soframın üstüne koydum.

Hazırsanız başlıyorum, o önemli saptamaları ara başlıklar halinde sizinle paylaşmaya.

BÜYÜK BİLGELER ALÇAK GÖNÜLLÜLERDEN ÇIKAR. BİLGİLİ İNSANLAR, SESSİZ KALIRSA; APTALLAR ÇOĞALIR. KENDİ KULAĞINA KÜPE TAKAN ADAMI TAŞLAYIP, HER YERİNE KAZIK ÇAKAN ADAMLARI ALKIŞLAYAN BİR TOPLUMUZ. DİN PARA TARAFINDAN BESLENDİĞİ MÜDDETÇE, DİN PARANIN HİZMETİNDE OLACAKTIR. AMANSIZ, ACIMASIZ KÖTÜLÜĞÜ, ANCAK ÖRGÜTLÜ İYİLİK ALT EDER.

Son saptamayı kısa sürede önce yitirdiğimiz ünlü Psikolog Doğan Cüceloğlu’nun önemli bir tespitini önünüze koyarak, onu da anarak, bu konunun üstünü örtüyorum. MÜKEMMEL DEĞİL, İYİ İNSAN YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEYİN. İyi haftalar Karasu, iyi haftalar Karasu Öncü. Benden bu haftalıkta bu kadar, haftaya buluşmak umuduyla…