KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Fotoğraf ve Kamera: Esra Angün

 

İstanbul’dan başlayıp, Anadolu’da yedi şehri kapsayan parkuru tamamlayarak Şile’de son bulacak olan uluslararası TransAnatolia Ralli Raid’in son parkuru Karasu’da gerçekleştirildi. Motosiklet, ATV, SSV ve ralli arabaları, İhsaniye’nin eşsiz doğal parkurunda heyecan ve hırs dolu bir yarış ortaya koydu.

 

Cumartesi günü saat 13:00’a doğru çıkış yapmaya başlayan toplam 62 araç, saniyelerin önemi olduğu ralli heyecanı ile tüm gözlerin Karasu’ya çevrilmesine neden oldu. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden sporcular ve ralli severler, 15 yıl aradan sonra bir kez daha Karasu’yu gündeme getirmiş oldu.

 

KARASU İÇİN TANITIM FIRSATI

 

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, Karasu’nun dev yarışın 25 kilometrelik son parkuruna ev sahipli yapacağını ve bunun da Karasu için önemli olduğunu belirtti. “Yarışların uluslararası olması, Karasu’nun ve Türkiye’nin tanıtımı için önemli” diyen Ataç, yarışların her etabının bir belgesel halinde TRT ekranlarında da yayımlanacağını söyledi.

 

Türkiye’nin ikinci en uzun kumsalının İhsaniye kısmında gerçekleştirilen yarışların Karasu’da daha sık tekrarlanması için girişimlerin yapıldığını da sözlerine ekleyen Kemal Ataç, “Ralliye Karasu’da da büyük ilgi var. Bölgede bir pist ve parkur da hazırlamak istiyoruz. Uygun arazi bulunursa Karasu’ya bir off-road parkuru kazandıracağız” dedi.

 

DEĞERİNİ BİZ BİLEMİYORUZ

 

Dev yarışlara ev sahipliği yapan İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden ise, “TransAnatolia Ralli Raid gibi uluslararası bir spor şölenine ev sahipliği yapmak büyük bir şey. Karasu’muzun ve mahallemizin sahili bu tür etkinliklere uygun. Karasu sahilinin değerini bu insanlar biliyor ama biz bilemiyoruz” diye konuştu.

 

TRANSANATOLİA RALLİ RAİD KARASU ETABI VİDEOSU: