-

Sakarya Büyüşehir Belediyesi Futsal Takımı, Sakarya’nın tek futsal ligi ekibi olarak Adana’da ilimizi ve ilçemizi temsil edecek. Karasulu oyuncuların ağırlıklı olduğu futsal takımının teknik sorumluluğunu Yusuf Parlak, idari sorumluluğunu ise Recep Kurt yapıyor.

Karasu Haberleri ve Öncü Karasu Spor Müdürü Ramazan Marmara’ya konuşan Teknik Sorumlu Yusuf Parlak, amaçlarının bölgede futsalı yaygınlaştırmak ve Karasulu, Sakaryalı gençler arasından milli futbolcu çıkartmak odluğunu belirtti. Parlak, şöyle konuştu:

DERECELER ELDE ETTİK

“Türiye Futbol Federasyonu (TFF), salon futbolu olan futsalı resmi lig haline getirmek istiyor. Futsal, yaygın olmasa da son 10 yıldır Sakarya’da oynanıyor. Sakarya’nın tek takımı olarak önemli derecelerimiz var. Türkiye 4.’lğü ve 5.’liği gibi derecelere aldık.

TFF, futsalı resmi lig haline getirecek. Bu yıl itibariyle de TFF Futsal Süper Lig’i oluşturuluyor. Biz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Futsal takımı olarak Kocaeli’deki ön eleme turunu geçtik. İlk 8 takım arasına girdik. İlk 6’ya kalan takımlarla ön eleme oynamadan Süper Lig oluşturulacak ve bu takımlar resmi TFF futsal liginde mücadele verecek.

SÜPER LİG’E GİRECEĞİZ

Takımımıza güveniyoruz ve Sakarya’yı TFF Fursal Süper Lig’inde temsil edeceğiz. Üç aşamadan oluşan bir turnuva var önümüzde. 14 hafta sürecek. İlk aşama ise 9-14 Mayıs tarihlerinde Adana’da oynanacak. TFF Futsal Ligi müsabakaları Mayıs ayında başlayacak ve çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Müsabakalar TFF tarafından belirlenecek il merkezlerinde yapılacak.

Hedefimiz ilk 6 takım arasına girmek. Bölgemiz için özelliği milli oyuncu olmanı nen basit yolu. Futsal milli de olunsa A Milli de olsan aynı değerdesiniz. Gençlere, ‘Gelin kendinizi gösterin. Bu bir fırsattır’ çağrısında bulunuyor ve salon futboluna davet ediyoruz. Bölgemize milli sporcular kazandırmak istiyoruz.

TEŞEKKÜR

Takım olarak, bölgemizde futsalı tanıtmak için verdiğimiz mücadelede bize en büyük desteği veren, spora ve sporcuya büyük değer veren ve bizden desteklerini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Erem Yüce’ye ve herkese teşekkür ederiz”

İLK 8’DEKİ TAKIMLAR:

Seyhan Belediye SK (Adana), Kartalspor (Ankara), Bingöl Gençlikspor (Bingöl), Alipaşa SK (Diyarbakır), Şişlispor (İstanbul), Sakarya BŞB (Sakarya), Siirt Üniversitesi SK (Siirt) ve Tekirdağ Gençlikgücü SK (Tekirdağ).