-

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen jimnastik kursları, yeniden başladı. Kurslar için kayıtların devam ettiğini belirten Jimnastik Eğitmeni Melike Reis, başvurular için 0552 214 61 98 numaralı telefon ile iletişime geçilebileceğini belirtti.

Jimnastik eğitimiyle çocukların özgüveninin artacağına değinen Melike Reis, “Aynı zamanda gelecekte yapacakları herhangi bir spor dalına hazır olarak yetiştirilmiş olurlar. Çocuklar temel cimnastik sayesinde düşmeyi, kalkmayı, takla atmayı, mekik ve şınav çekmeyi, doğru nefes almayı öğrenir” dedi.

Kursların yaklaşık bir yıl önce başladığını ve öncesinde ilçede herhangi bir jimnastik kursunun olmadığını ifade eden Reis, “Kurslarımıza pandemi nedeniyle bir süre ağırlık verememiştik. Sürdürdüğümüz kurs ile veliler çocuklarıyla artık Sakarya merkezine gitmek durumunda kalmayacak” şeklinde konuştu.

Jimnastik kurslarının yanı sıra farklı branşlarda da kurslar açmayı planladıklarını ifade eden Reis, “Bunlar, jimnastik /artistlik/ jimnastik balesi, kickbox, tekvando” dedi. Jimnastikte yaş aralığının 3-12 yaş olduğuna da vurgu yapan Melike Reis, Balede ise 4 - 8 yaş arası. Kickbox ve tekvando, her yaşa uygun. Her branşın yaş aralıklarına göre grup derslerimiz mevcut” sözlerine yer verdi.